Miten Tukea Syöpään Sairastunutta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #573

  +

  Miten tukea syöpään sairastunutta?

  Mitkä ovat syöpään sairastuneen tarpeet?

  Syöpään sairastuminen voi olla henkisesti ja fyysisesti raskasta. Potilaan tarpeet voivat vaihdella syöpätyypistä ja vaiheesta riippuen, mutta yleisesti ottaen syöpään sairastunut tarvitsee tukea sekä henkisesti että fyysisesti. Syöpään sairastunut tarvitsee rakkautta, huomiota, tukea, toivoa ja mahdollisuuden kokea positiivisia asioita.

  Miten voit auttaa syöpään sairastunutta?

  On olemassa monia tapoja, joilla voit auttaa syöpään sairastunutta. Alla on joitakin vinkkejä siitä, miten voit tukea syöpään sairastunutta ystävää, perheenjäsentä tai tuttavaa:

  Kuuntele ja tarjoa henkistä tukea

  Syöpään sairastunut tarvitsee henkistä tukea, kuulluksi tulemista ja henkistä selkänojaa. Kuuntele häntä herkällä korvalla, anna hänen puhua tunteistaan ja ajatuksistaan. Älä myöskään pelkää olla positiivinen ja rohkaista syöpään sairastunutta.

  Tarjoa käytännön apua

  Syöpään sairastunut voi tarvita apua arkipäivän askareissa, kuten ruoanlaitossa, kaupassakäynnissä tai siivouksessa. Tarjoa apuasi näissä käytännön asioissa. Muista kuitenkin kunnioittaa sairastuneen yksityisyyttä ja henkilökohtaisuutta.

  Tarjoa harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia

  Syöpään sairastunut saattaa tuntea olonsa masentuneeksi ja yksinäiseksi. Tarjoa hänelle harrastusmahdollisuuksia tai viettikää yhdessä aikaa. Pyri tekemään positiivisiä asioita, jotka tuovat iloa ja hyvää mieltä.

  Anna käytännöllisiä neuvoja

  Syöpään sairastunut ei välttämättä tiedä mitä kaikkia palveluita ja tukimuotoja on saatavilla. Anna hänelle käytännöllisiä neuvoja, kuten mistä saa apua hoidon aikana tai mistä löytyy vertaistukea.

  Älä unohda itsehoitoa

  Syöpään sairastuneen lähellä oleva henkilö voi unohtaa oman hyvinvointinsa hoidon aikana. On tärkeää muistaa pitää huolta itsestään sekä omasta fyysisestä että henkisestä terveydestään. Muista, että hyvä itsehoito mahdollistaa paremman avun antamisen läheiselle.

  Yhteenveto

  Syöpään sairastuminen on raskasta sekä potilaalle että läheisille. Syöpään sairastuneen lähellä olevat henkilöt voivat auttaa pysymällä läsnä, tarjoamalla käytännön apua, harrastusmahdollisuuksia ja antamalla käytännöllisiä neuvoja. On tärkeää muistaa pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan, jotta pystyt tarjoamaan parasta mahdollista apua ja tukea läheiselle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.