Miten Toimia Avioerossa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3330

  +
  Miten Toimia Avioerossa Suomessa

  Avioero on yksi elämän suurimmista haasteista, johon kukaan ei halua joutua. Suomessa avioeroa haetaan vuosittain noin 11 000 kertaa, mikä on melko suuri luku pienelle maalle. Avioero voi tuntua ylivoimaiselta ja pelottavalta, mutta on tärkeää käsitellä asia tehokkaasti ja oikein. Tässä artikkelissa selvitämme, miten toimia avioerossa Suomessa.

  1. Tee Suunnitelma

  Avioero voi olla tunteiden vuoristorata, joka saa ihmiset tekemään päätöksiä impulsiivisesti. On tärkeää ottaa aikaa ja tehdä suunnitelma. Pidä mielessäsi mitä asioita haluat käsitellä avioeroprosessissa ja mihin asioihin keskityt ensin. Mieti myös, miten voit hallita tunteitasi ja pysyä rauhallisena.

  2. Rajaa Keskustelut

  On tärkeää rajata keskustelut. Avioerossa on usein paljon hiertäviä kohtia ja jos kaikki asiat otetaan käsittelyyn samanaikaisesti, saattaa tilanne helposti kärjistyä. Rajatut keskustelut voivat auttaa pitämään asiat järkevinä ja rakentamaan yhteistyöhenkeä.

  3. Hae Apua

  Avioero on prosessina monimutkainen ja vaikea. On tärkeää hakea apua sinulle sopivasta lähteestä, joka voi olla esimerkiksi terapeutti tai muu ammattilainen. Ammattilaiset voivat auttaa käsittelemään tunteita sekä antaa käytännön ohjeita avioeroprosessin läpiviemiseksi.

  4. Tee Selvitys Omaisuudesta

  Tärkeä osa avioeroa on omaisuuden jako. Sinun on hyvä tehdä selvitys omaisuudestasi ja ymmärtää, mitkä varat ovat yhteisiä ja mitkä yksityisiä. Selvitys mahdollistaa myös sen, että omaisuus voidaan jakaa oikeudenmukaisesti.

  5. Selvitä Lapsen Huoltajuus

  Lapsen huoltajuus on erittäin tärkeä asia avioeroon liittyen. Sinun tulee selvitä, kuka tulee olemaan lapsen huoltaja ja miten lasten elämä tulee järjestymään avioeron jälkeen. Lapsen huoltajuus onlain mukaan yleensä jaettu, mutta vuoroasumisjärjestelyjen tekeminenkin on mahdollista.

  6. Hanki Avioeropaperit

  Viimeinen vaihe avioeroprosessissa on avioeropaperien hankkiminen. Avioliiton purkautuminen tapahtuu vain virallisesti, eli paperien kautta. Molempien puolisoiden on allekirjoitettava paperit ja ne tulee viedä maistraattiin, jotta avioero voidaan virallisesti vahvistaa.

  Avioero on prosessi, joka vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja yhteistyöhalua. On tärkeää pysyä järkevänä ja antaa prosessille aikaa. Muista, että apua on saatavilla ja voit aina keskustella asioista ystäviesi ja perheesi kanssa. Loppujen lopuksi avioero voi olla haaste, jonka yli voit päästä ja joka voi johtaa uusiin mahdollisuuksiin ja parempaan tulevaisuuteen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.