Miten Titanic On Kuvattu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #2742

  +

  Miten Titanic on kuvattu?

  Titanic on yksi merkittävimmistä ja tunnetuimmista laivoista maailmassa, joka kärsi traagisen lopun uponnutuaan vuonna 1912. Titanic on kuitenkin edelleen elossa ihmisten mielissä, sillä se on inspiroinut monia kirjoja, elokuvia ja dokumentteja. Tässä artikkelissa käsitellään, miten Titanic on kuvattu ja millaisia vaikutuksia sillä on ollut ihmisiin.

  Ensimmäinen merkittävä elokuva, joka käsitteli Titanicin tragediaa, oli vuonna 1912 julkaistu elokuva ”Saved From the Titanic”. Elokuvan pääosassa oli Titanicin tragedian aikana elossa selvinnyt näyttelijä, Dorothy Gibson. Elokuva ei kuitenkaan ole säilynyt kokonaan, sillä osa sen kopioista tuhoutui aikojen saatossa.

  Toinen merkittävä elokuva oli James Cameronin ohjaama Titanic-elokuva vuodelta 1997. Elokuva oli suunnattu suurelle yleisölle ja se oli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä elokuvista. Cameron käytti elokuvan tekemiseen valtavan määrän resursseja ja tutki tarkasti Titanicin historiaa. Elokuva voitti 11 Oscar-palkintoa ja keräsi yli 2 miljardia dollaria lipputuloja.

  Titanicia on kuvattu myös dokumenttien muodossa. Esimerkiksi vuonna 1985 julkaistiin BBC:n dokumentti ”Titanic: The Legend Lives On”, joka sukelsi syvälle Titanicin tragedian taustoihin ja paljasti useita tärkeitä yksityiskohtia.

  Titanicia on kuvattu myös valokuvien muodossa. Useita valokuvia otti valokuvaaja Francis Browne, joka oli matkalla mukana ennen aluksen lähtöä. Valokuvat ovat tärkeitä historiallisia dokumentteja, sillä ne tarjoavat ainutlaatuisen kuvan Titanicin matkasta ja matkustajista.

  Titanicia on kuvattu myös lukuisisssa kirjoissa. Esimerkiksi kirjailija Walter Lord julkaisi vuonna 1955 laajan tutkielman ”A Night to Remember”, joka perustui Titanicin tragedian aikana elossa olleiden ihmisten haastatteluihin. Kirja on edelleen suosittu ja arvostettu historiallinen dokumentti Titanicin tragediasta.

  Vaikka Titanicin tragedia tapahtui jo yli 100 vuotta sitten, sen vaikutus näkyy edelleen ihmisten kulttuurissa. Titanicin tragedia on inspiroinut monia luovia ihmisiä ja sen kuvamateriaali on edelleen ajankohtaista. Titanicin tragedian kuvat ovat itse asiassa edelleen niin eläviä ja vaikuttavia, että ne ovat saaneet ihmiset kiinnostumaan Titanicin historiasta ja tragediasta yhä uudelleen ja uudelleen.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että Titanicia on kuvattu monilla eri tavoilla, kuten elokuvien, dokumenttien, valokuvien ja kirjojen avulla. Kaikki nämä keinot tarjoavat omanlaisensa näkökulman ja tulkinnan Titanicin tragediasta. Vaikka Titanicin tragedia tapahtui yli 100 vuotta sitten, sen merkitys näkyy edelleen ihmisten mielissä ja kulttuurissa. Titanicin tragedian kuvat ovat osa ihmiskunnan yhteistä kulttuuriperintöä ja muistuttavat meitä siitä, että itseluottamus ja ylimielisyys voivat johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.