Miten Tinnitusta Hoidetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #473

  +

  Miten Tinnitusta Hoidetaan?

  Tinnitus on tila, joka aiheuttaa jatkuvaa ääntä korvissa. Tämä voi olla korkean tai matalan äänen taajuus, joka häiritsee päivittäistä elämää. Tinnitus on yleinen vaiva Suomessa, joten tärkeää on tietää, miten sitä voidaan hoitaa.

  1. Terveelliset elämäntavat

  Terveelliset elämäntavat ovat tärkeitä tinnitus-potilaille. Tämä tarkoittaa hyvää ravitsemusta, riittävää unta ja stressin hallintaa. Tämä voi myös sisältää säännöllistä liikuntaa, kuten kävelyä tai joogaa.

  2. Vältä voimakasta melua

  Voimakas melu on yleinen syy tinnitukseen. Siksi on tärkeää välttää voimakasta melua tai käyttää kuulosuojaimia, jos siihen ei ole muuta mahdollisuutta. Voit myös asentaa melua vaimentavia materiaaleja sisätiloihin.

  3. Ääniterapia

  Monet tinnitus-potilaat hyötyvät ääniterapiaa. Tämä terapia käyttää erilaisia ääniä, kuten miellyttävää musiikkia tai luonnonääniä, häiritsemään jatkuvaa tinnitusa. Tämä puolestaan voi auttaa potilasta keskittymään muihin asioihin ja vähentää tinnituskokemusta.

  4. Lääkehoito

  Vaikka lääkettä ei ole tinnitukseen, tietyt lääkkeet voivat auttaa tinnitukseen liittyviin oireisiin, kuten huimaukseen tai ahdistukseen. Lääkärin tulee arvioida ja määrätä tällaisia lääkkeitä tarpeen mukaan.

  5. Kuulokojeet

  Kuulokojeet ovat hyödyllisiä tinnitusta kokeville henkilöille, jotka myös kärsivät kuulon heikkenemisestä. Kuulokojeet auttavat korjaamaan kuulovaurion ja auttavat vähentämään tinnituksen ääntä.

  6. Kognitiivinen käyttäytymisterapia

  Kognitiivinen käyttäytymisterapia on mielenhoitomuoto, joka keskittyy tinnituksen vaikutuksiin potilaan elämään ja auttaa heitä kehittämään uusia tapoja käsitellä tinnitusoireita. Tämä voi auttaa potilasta vähentämään tinnituksen tuomia stressiä ja helpottamaan oireita.

  Päätelmä

  Tinnitus on yleinen vaiva Suomessa, ja sen hoitoon on olemassa monia erilaisia tapoja. Tärkeintä on löytää itselleen sopiva hoitomuoto, joka auttaa parhaiten tinnituksen oireisiin. Älä siis jää yksin tinnituksen kanssa, vaan hakeudu lääkärin hoitoon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.