Miten Tilata Ruokaa Englanniksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #5466

  +

  Miten Tilata Ruokaa Englanniksi Suomessa

  Joskus Suomessa asuvana ulkomaalaisena saattaa tulla vastaan tilanne, jossa haluaisi tilata ruokaa englanniksi ravintolassa tai kotiinkuljetuksena. Vaikka monet ravintolat tarjoavat englanninkielistä ruokalistaa, voi silti olla haastavaa tietää mitä tilata tai miten tilata se omalla äidinkielellään. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, miten tilata ruokaa englanniksi Suomessa.

  1. Opettele ruokasanastoa

  Ennen kuin tilaat ruokaa englanniksi ravintolassa tai kotiinkuljetuksena, on hyvä opetella ruokasanoja. Voit tutkia englanninkielistä ruokalistaa etukäteen ja selvittää itsellesi tuntemattomat ruoat tai raaka-aineet.

  Joitakin hyödyllisiä ruokasanastoja ovat:

  – Appetizers: alkupalat
  – Main course: pääruoka
  – Dessert: jälkiruoka
  – Soup: keitto
  – Salad: salaatti
  – Steak: pihvi
  – Seafood: merenelävät
  – Vegetarian: kasvisruoka
  – Gluten-free: gluteeniton
  – Dairy-free: maidoton

  2. Selvittäkää allergiasi tai ravitsemuksesi rajoitukset

  On tärkeää selvittää allergiset reaktiot tai ravitsemuksesi rajoitukset ennen kuin tilaat ruokaa englanniksi. Ravintolasta voit pyytää erityisruokavaliota tai laktoositonta / gluteenitonta versiota tietystä ruoasta. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen ja turvallisen ruoan.

  3. Käytä selkeää kieltä

  Kun tilaat ruokaa englanniksi ravintolassa tai kotiinkuljetuksena, yritä käyttää selkeää ja yksinkertaista kieltä. Kerro, mitä haluat, minkälaista ruokaa pidät ja anna mahdollisimman tarkat tiedot mahdollisista allergioista tai rajoituksista. Jos et ole varma jonkin sanan lausumasta, voit aina kysyä tarjoilijalta tai ruokakuljettajalta häneltä mitä sanat merkitsevät.

  4. Hyödynnä teknologiaa

  Jos tunnet olosi hankalaksi puhua englantia, mutta haluat silti tilata ruokaa englanniksi, voit käyttää teknologiaa apunasi. On olemassa monia sovelluksia, kuten Google Translate, jotka voivat auttaa sinua kääntämään sanoja tai lauseita suoraan ruokalistalta tai kommunikoimaan ravintolan henkilökunnan kanssa.

  5. Kysy ystävältäsi apua

  Jos sinulla on ystävä, joka osaa puhua englantia, voit pyytää häntä auttamaan sinua tilaamaan ruokaa englanniksi. Hän voi kääntää sinulle ruokalistan tai auttaa sinua kommunikoimaan ravintolan henkilökunnan kanssa. Tämä helpottaa kommunikointia ja mahdollisten väärinkäsitysten syntymistä voitaisiin vähentää.

  Yhteenvetona, tilata ruokaa englanniksi Suomessa ei ole vaikea tehtävä. Selvennä allergiasi tai ravitsemuksesi rajoitteet ennen kuin tilaat ruokaa. Opiskella tuntemattomat ruokasanastot, ja yritä puhua selkeää kieltä. Et myöskään ole yksin, ja voit aina käyttää sovelluksia tai pyytää ystäväsi apua. Nyt, kun sinulla on nämä vinkit, voit nauttia ravintolan herkullisesta ruoasta ilman stressiä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.