Miten Tilata Kela Taksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3092

  +

  Miten tilata Kela-taksi?

  Kela-taksi on palvelu, jonka avulla voit matkustaa edullisesti ja helposti esimerkiksi terveys- tai sosiaalihuollon asiointimatkoilla. Se on tarkoitettu erityisesti niille henkilöille, joilla on vaikeuksia liikkumisessa tai jotka eivät muutoin kykene käyttämään julkista liikennettä. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit tilata Kela-taksin ja mitä sinun tulee huomioida taksimatkan suunnittelussa.

  Miten Kela-taksi tilataan?

  Kela-taksin tilaaminen on helppoa. Se onnistuu joko puhelimitse tai sähköisten palveluiden kautta.

  Jos haluat tilata Kela-taksin puhelimitse, soita Kela-taksin numeroon 0800 020 020. Numero on maksuton ja palvelee ympäri vuorokauden. Puhelimen toisessa päässä sinua palvelee asiakaspalvelija, joka ohjaa sinut sinulle sopivan taksin luo.

  Voit myös tilata Kela-taksin sähköisesti verkossa tai Kela-taxi -mobiilisovelluksen avulla. Verkkopalvelun käyttämiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmennuksen. Kela-taksi -mobiilisovellus taas on ladattavissa Apple- ja Android-käyttöjärjestelmille.

  Mitkä asiat tulee huomioida taksimatkan suunnittelussa?

  Kun varaat taksimatkaa Kela-taksilla, on tärkeää huomioida muutamat asiat matkan sujuvoittamiseksi:

  1. Matkan tilaamisen yhteydessä on hyvä tarkistaa, kuinka paljon matkasta tulee maksamaan. Hinta määräytyy matkan pituuden ja taksimatkan mukaan.

  2. Kannattaa varata matka jo hyvissä ajoin etukäteen, varsinkin jos taksimatkalle on tarkka aika ja paikka. Pyri olemaan ajoissa, jotta et myöhästy sovitusta tapaamisesta.

  3. Muista, että Kela-taksi ei yleensä ole paras vaihtoehto kiireiseen aikatauluun, sillä taksimatkaan voi liittyä odotusaikoja. Jos sinulla on erittäin kiireinen aikataulu, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja.

  4. Jos sinulla on erityistarpeita, kuten pyörätuolin käyttö, on hyvä mainita niistä taksia tilatessa. Näin taksinkuljettaja osaa varautua ja hoitaa matkan mahdollisimman sujuvasti.


  Kela-taksi hakee asiakasta. Kuva: Kela

  Yhteenveto

  Kela-taksi on palvelu, jota voit käyttää, jos tarvitset apua liikkumisessa tai et muutoin kykene käyttämään julkista liikennettä terveys- tai sosiaalihuollon asiointimatkoilla. Taksimatkan tilaaminen onnistuu puhelimitse, verkossa tai mobiilisovelluksen avulla. Muutama asia on hyvä muistaa matkan sujuvoittamiseksi: tarkista matkan hinta etukäteen, varaa matka ajoissa, vältä taksimatkoja, jos sinulla on erittäin kiireinen aikataulu, ja ilmoita erityistarpeista taksia tilatessa.

  Kela-taksin avulla voit helpottaa matkustamista ja asiointia. Muistathan kuitenkin aina varata matkat etukäteen ja huolehtia, että tiedät matkan hinnan ja tarvittavan ajan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.