Miten Tietokoneen Saa Nopeammaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #5510

  +

  Kuinka nopeuttaa tietokonetta?

  Tietokoneen hidastuminen voi olla erittäin ärsyttävää, sillä se hidastaa työntekoa ja voi jopa estää joitakin ohjelmia toimimasta oikein. Onneksi on olemassa joitakin tapoja parantaa tietokoneen nopeutta ilman että tarvitsee ostaa uusia laitteita. Tässä muutamia vinkkejä, miten voit nopeuttaa tietokonettasi.

  Puhdista tietokoneesi

  Tietokoneen sisältä kertyy pölyä, joka voi aiheuttaa komponenttien ylikuumenemista ja siten hidastaa tietokonetta. Puhdista siis tietokoneen sisältä pöly ja roskat. Voit käyttää esimerkiksi pölynimuria tai puhallinta. Puhdista myös näyttö, näppäimistö ja hiiri.

  Päivitä ohjelmat ja ajurit

  Tietokoneen ohjelmat ja ajurit päivittyvät jatkuvasti. Varmista, että olet päivittänyt ne viimeisimpään versioon. Päivitykset voivat sisältää bugikorjauksia, joilla voidaan parantaa tietokoneen suorituskykyä.

  Poista väliaikaiset tiedostot

  Tietokone tallentaa väliaikaisia tiedostoja, jotka voivat hidastaa tietokonetta. Poista siis turhat väliaikaiset tiedostot. Voit käyttää esimerkiksi CCleaner-ohjelmaa, joka poistaa turhat tiedostot automaattisesti.

  Asenna tehokkaampi kovalevy

  Jos tietokoneen kovalevy on täynnä, se hidastaa tietokonetta. Asenna siis tehokkaampi kovalevy, joka tarjoaa enemmän tallennustilaa ja nopeampaa suorituskykyä.

  Pysyttele ajan tasalla

  Tietokoneen suorituskyky paranee, kun käytössä on viimeisimmät ohjelmat ja käyttöjärjestelmä. Pysy siis ajan tasalla ja päivitä tietokoneesi viimeisempään versioon.

  Käytä virustorjuntaohjelmaa

  Virukset ja haittaohjelmat hidastavat tietokonetta ja voivat aiheuttaa muita ongelmia. Käyttöjärjestelmän mukana tulee usein ilmainen virustorjuntaohjelma. Varmista, että torjuntaohjelma on päivitetty ja että se käy läpi koko tietokoneesi säännöllisesti.

  Päivitä laitteistoasi

  Jos tietokoneesi on vanha, sen laitteisto ei välttämättä enää ole riittävän tehokas. Päivitä siis tietokoneesi laitteisto. Yksinkertaisin tapa saavuttaa merkittäviä parannuksia on päivittää keskusmuisti (RAM). Tarkista myös, mitkä muut laitteet saattavat hidastaa tietokonettasi, ja päivitä ne tarvittaessa.

  Lopuksi

  Tietokoneen suorituskykyä voi parantaa monilla tavoilla. Puhdistamalla, päivittämällä ohjelmat ja ajurit, poistamalla turhat tiedostot ja päivittämällä laitteistoa voit saavuttaa merkittäviä parannuksia tietokoneen nopeuteen. Lisäksi varmista, että tietokoneesi on suojattu viruksilta ja haittaohjelmilta käyttämällä virustorjuntaohjelmaa. Muista myös pysyä ajan tasalla, jotta saat viimeisimmät ohjelmat ja käyttöjärjestelmän.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.