Miten Testata Kananmunan Tuoreus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1628

  +

  Miten Testata Kananmunan Tuoreus?

  Jos olet joskus hämmentynyt siitä, kuinka kauan kananmunasi ovat olleet jääkaapissasi tai haluaisit varmistaa niiden tuoreuden ennen niiden käyttöä, tässä on muutamia tapoja testata kananmunan tuoreus.

  Veden Testi:

  Tämä on yksinkertaisin ja helpoin tapa tarkistaa kananmunan tuoreus. Täytä kulho vedellä ja laske kananmunat siihen. Tuoreimmat kananmunat pysyvät pohjalla, vaikka munien pohjassa olisi pieni ilmakupla. Jos muna ponnahtaa ylös vedessä, sen kannattaa heittää pois. Kananmuna, joka kelluu pinnalla, tarkoittaa, että se on varsin vanha ja kannattaa hävittää.

  Lisätesti:

  Tarkista kananmunan koostumus ravistelemalla sitä korvaasi lähellä. Tuore kananmuna kuulostaa rauhalliselta, kun vanha kananmuna liikkuu sisällään ja kuulostaa kuivemmalta.

  Purukumi Testi:

  Tämä testi vie enemmän aikaa, mutta voit määrittää tarkkaan kananmunan iän. Aloita pureskelemalla purukumia ja aseta se sitten munan ytimeen ja sulje silmäsi. Avaa sitten silmäsi ja tarkista, onko purukumi pysynyt samassa kunnossa. Tuoreen kananmunan jakso on lyhyt ja purukumi on vielä pehmeä. Jos purukumi on liian pehmeä tai liian kova tai ei pysy yhdessä, muna ei enää ole hyvä käytettäväksi.

  Kuoren Testi:

  Kuoren tarkka tarkistaminen voi myös antaa sinulle vihjeitä kananmunan tuoreudesta. Tarkasta kuori huolellisesti ja etsi halkeamia tai rikkoutumia. Kananmunien kuoret ovat poröösejä, ja vanhempi muna voi imeä hajuja tai makuja kuoren läpi. Pienet halkeamat tai rikkoutumat voivat myös johtaa bakteereiden pääsyyn munan sisälle ja siten vaarallinen syötäväksi. Jos huomaat kuoren rikkoutumista, laita munat pois.

  Oikea säilytys on avainasemassa tuoreen kananmunan säilyttämisessä. Säilytä kananmunia aina jääkaapissa ja sulje kuori tiiviisti. Noudata myös päivämäärämerkintöjä. Kananmuna on parhaimmillaan kahden viikon sisällä muninnasta, mutta sen käyttöaika jatkuu, jos se säilytetään oikein.

  Tässä oli muutamia helppoja tapoja tarkistaa kananmunan tuoreus kotona. Kokeile näitä vinkkejä seuraavan kerran, kun käytät kananmunia, jotta voit olla varma, että kananmunasi ovat tuoreita ja terveellisiä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.