Miten Testata Akun Kunto

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #1108

  +
  Miten Testata Akun Kunto?

  Kaikki meistä ovat varmaankin jo jossain vaiheessa törmänneet ongelmaan, kun kännykän akku on tyhjentynyt ja mikään ei auta. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, miten voit testata akun kuntoa.

  1. Käytä akun terveyssovellusta
  Monilla moderneilla älypuhelimilla on akun terveyssovellus, joka kertoo akun kunnon prosentteina. Apple esimerkiksi tarjoaa iPhone-käyttäjille ”Battery Health” -toiminnon, joka kertoo akun terveydentilasta. Android-puhelimissa vastaava toiminto löytyy yleensä asetuksista nimellä ”Akun käyttö”.

  2. Käytä kolmannen osapuolen sovellusta
  Jos puhelimen oma terveyssovellus ei tarjoa tarvittavia tietoja, voit käyttää kolmannen osapuolen sovellusta. Esimerkiksi ”AccuBattery” antaa tarkemman kuvan akun terveydestä, laskemalla akun kulutuksen ja arvioimalla akun kestoa.

  3. Tarkista puhelimen lämpötila
  Jos puhelin tuntuu lämpöiseltä käytön aikana, se voi olla merkki siitä, että akku on viallinen tai loppumassa. Tarkista puhelimen lämpötila asetuksista tai käytä erillistä sovellusta. Erityisesti kuuma puhelin on merkki siitä, että käyttöajan pidentäminen voi olla hankalaa, jos puhelimessa on viallinen tai huonokuntoinen akku.

  4. Testaa käyttäjäkokemus
  Jos puhelin sammuu yllättäen tai sen käyttöaika on selvästi lyhentynyt, se voi olla merkki akun viallisuudesta tai loppumisesta. Akun kunnon testaaminen käyttäjäkokemuksen kannalta tarkoittaa, että akun testaamiseen käytetään puhelinta normaalilla tavalla ja tarkistetaan, kuinka kauan akku kestää käytössä. Vertaa akun kestoa käyttöaikana aikaisempiin käyttökokemuksiin.

  Kuten huomaat, akun kunnon testaaminen on suhteellisen helppoa modernilla teknologialla. Tietämällä akun kunnon, voit parantaa puhelimen käyttökokemusta, sillä akun vaihtaminen oikeaan aikaan pitää puhelimen käyttökelpoisena ja antaa sinulle pidemmän käyttöajan päivän aikana.

  Loppujen lopuksi on tärkeää seurata akun kestoa, koska se voi olla suoraan yhteydessä puhelimen yleiseen toimivuuteen ja pitkäaikaiseen käyttöikään. Huolehtimalla akun kunnosta säännöllisesti, säästät pitkällä tähtäimellä uusilta puhelinhankinnoilta ja käytön turhautumisilta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.