Miten Tenniskyynärpää Paranee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5106

  +

  Miten Tenniskyynärpää Paranee

  Mikä on tenniskyynärpää?

  Tenniskyynärpää on yleinen vaiva, joka aiheutuu käden ja kyynärvarren lihaksien rasituksesta. Se tunnetaan myös nimellä lateraalinen epikondyliitti ja on tavallisempaa tennispelaajilla, jotka käyttävät ranteitaan paljon lyöntien aikana. Se voi kuitenkin vaikuttaa myös muihin ihmisiin, jotka ovat alttiita käden rasitukselle työssään tai harrastuksissaan.

  Hoito

  Tenniskyynärpää paranee yleensä itsestään noin kuuden kuukauden kuluessa. Kuitenkin oireiden helpottamiseksi ja paranemisprosessin nopeuttamiseksi on useita hoitovaihtoehtoja.

  Lepo

  Ensimmäinen askel tenniskyynärpään hoidossa on antaa käden ja kyynärvarren lihaksille lepoa. Jos vaiva johtuu tenniksen pelaamisesta, kannattaa vähentää peliaikaa tai lopettaa pelaaminen kokonaan, kunnes oireet lieventyvät. Tämä auttaa estämään lisävaurioita ja edistää paranemista.

  Lämpöhoito

  Tenniskyynärpään hoitoon voi käyttää lämpöä, kuten lämpöpusseja tai kuumavesipulloja. Ne voivat helpottaa lihasten jännitystä ja edistää verenkiertoa, mikä auttaa nopeuttamaan paranemisprosessia. Lämmitä käden ja kyynärvarren aluetta noin 15-20 minuuttia kerrallaan ja toista hoito useita kertoja päivässä tarpeen mukaan.

  Kylmähoito

  Kylmähoito, kuten kylmäpakkauksen käyttö, voi myös auttaa tenniskyynärpään hoidossa. Kylmä auttaa vähentämään tulehdusta ja turvotusta, mikä voi vähentää kipua. Suositeltava hoitoaika on noin 20 minuuttia, ja hoitoa voi toistaa tarpeen mukaan.

  Fysioterapia

  Fysioterapia voi auttaa tenniskyynärpään hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Fysioterapeutti voi auttaa löytämään oikean liikuntaterapian ja oikeat harjoitteet, jotka voivat auttaa parantamaan vammoja. Fysioterapeutti myös kehittää henkilökohtaisen hoitosuunnitelman, joka on suunniteltu vastaamaan yksilön tarpeita.

  Särkylääkkeet

  Särkylääkkeet, kuten ibuprofeeni, voivat auttaa vähentämään kipua ja tulehdusta tenniskyynärpään hoidossa. Suositeltava annos ja kesto kannattaa selvittää lääkäriltä tai apteekista ennen valitun lääkkeen käyttöä.

  Ennaltaehkäisy

  Tenniskyynärpää voidaan ennaltaehkäistä monilla tavoin. Tärkeimmät keinot ovat:

  – Lihasvoiman ja kestävyyden lisääminen kuntosaliharjoittelun avulla.
  – Lämmittely ennen urheilua tai muita toimintoja, jotka vaativat ranteiden käyttöä.
  – Oikea ergonomia työpaikalla tai kotona.
  – Luistimen käyttö oikealla tavalla esimerkiksi jääkiekkoilussa.

  Tiivistelmä

  Tenniskyynärpää on yleinen vaiva, joka aiheutuu käden ja kyynärvarren lihaksien rasituksesta. Hoito vaihtelee lepoa ja lämpö- tai kylmähoitoa käyttämällä aina fysioterapiaan ja särkylääkkeiden käyttöön. Tenniskyynärpää voidaan myös ennaltaehkäistä lihasvoimaa kasvattamalla, lämpenemisellä ja ergonomisten toimien käyttämisellä. Jokaisen henkilön hoitosuunnitelma on räätälöity hänen tarpeidensa ja vaivojensa mukaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.