Miten Tehdään Kotitalousvähennys

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3679

  +
  Miten Tehdään Kotitalousvähennys?

  Kotitalousvähennys on Suomen verotuksessa käytetty etuus, jonka avulla kotitalouden omistajat ja asukkaat voivat vähentää verotuksessaan tiettyjä kotitalous- ja remontointitöihin liittyviä kuluja. Alla käymme läpi, miten kotitalousvähennys tehdään ja mihin kulut voidaan vähentää.

  1. Aseta tiedot kuntoon
  Ensimmäinen askel kotitalousvähennyksen tekemisessä on kerätä kaikki tarvittavat tiedot yhteen. Tämä tarkoittaa kaikkien maksettujen laskujen, kuitit ja muut kirjanpitoon liittyvät paperit. On tärkeää tallentaa kaikki oikeat tiedot ja kuitit, jotta saa vähennyksen myöhemmin.

  2. Tarkista, että kulut täyttävät vaatimukset
  Kotitalousvähennyksen tekemiseen liittyy tarkkoja vaatimuksia siitä, mihin kuluihin voi saada vähennyksen. Kotitalousvähennyksen voi saada esimerkiksi siivouksesta, remontoinnista, kodin turvajärjestelmistä ja lastenhoitopalveluista. Kiinteistöön liittyvistä töistä, kuten putkiremontista, voi myös saada vähennyksen.

  On tärkeää tarkistaa, että kohde täyttää kotitalousvähennyksen ehdot, sillä laajentunut kohde ei ole vähennyskelpoinen.

  3. Täytä veroilmoitus ja tee vähennys
  Kun kaikki tarvittavat tiedot ovat tallessa ja kohde täyttää kotitalousvähennyksen ehdot, voi verolomakkeen tehdä. Veroilmoituksen lomakkeelle on varattu oma kohta, johon kotitalousvähennyksen tiedot merkitään.

  Vähennyksiä ei kuitenkaan viedä erillisenä laskelmana veroilmoituksen liitteelle, vaan ne kirjataan suoraan veroilmoituslomakkeelle. Esimerkiksi kotityön osalta kotitalousvähennys vähennetään verotuksessa aina maksunantajalta eli kotitaloudelta.

  4. Lähetä veroilmoitus
  Kun veroilmoituksen on täyttäny, se on lähetettävä verottajalle. Verotuksen saa yleensä päättymään jo 3-4 päivässä, jolloin kotitalousvähennykset myös vahvistetaan.

  Huomaa kuitenkin, että kotitalousvähennys ei ole veronpalautus, vaan vähennys verosummasta. Vähennettävissä oleva vero on enimmillään 2 400 euroa ja vähennyksen määrä on 40 prosenttia kotitalouskuluista.

  Yhteenveto
  Kotitalousvähennyksen tekeminen on helppoa, kunhan tiedot ovat kunnossa ja kohteet täyttävät vähennyksen ehdot. Kannattaa kuitenkin muistaa, että verottajalle pitää lähettää oma palautus veronpalautuksen aikana, jotta vähennys huomioidaan. Kotitalousvähennykset voivat helpottaa verotusta ja antaa helpotuksen taloudelle, kun varsinkin suuremmista remontointitöistä voidaan saada merkittäviä summia vähennyksiä verotukseen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.