Miten Tehdään Keppihevosen Suitset

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #4272

  +
  Miten Tehdään Keppihevosen Suitset

  Keppihevosten tekeminen on suosittua harrastusta Suomessa. Keppihevosille löytyy monia erilaisia varusteita, kuten satuloita, suitsia ja martingaaleja. Tässä artikkelissa opetellaan, miten tehdään keppihevosen suitset.

  Materiaalit

  Keppihevosen suitset voidaan tehdä useista eri materiaaleista. Suosituimpia materiaaleja ovat ohut nahka, keinonahka tai kestävä kangas, kuten denim tai canvas-kangas. Valitse materiaali, joka sopii sinun keppihevosellesi ja tarjoaa tarvittavan tuen.

  Työkalut

  Keppihevosen suitset voidaan tehdä käsin tai ompelukoneella. Tarvitset ompelukoneen, jos haluat tehdä useita keppihevosen suitsia tai jos sinulla ei ole tarpeeksi aikaa tehdä kaikkia käsin. Muut tarvittavat työkalut ovat sakset, neula, lanka ja nappi.

  Ohjeet

  1. Mittaa keppihevosesi päänympärys. Leikkaa materiaalista sopivan pitkä nauha, joka peittää keppihevosen pään sekä tarjoaa tarvittavan tuen.

  2. Leikkaa kolme samanpituista nauhaa ja kaksi lyhyempää nauhaa, jotka toimivat leukahihnan kiinnityskohtina.

  3. Ompelu aloitetaan leukahihnasta. Kiinnitä lyhyt nauha päälaelle tarkistamalla sen kulma oikea. Jos nauha on vinossa, leikkaa sen kulma uudelleen. Kiinnitä kulma hevosen pään alle ja aseta loput nauhasta sivulle. Toista sama toisella lyhyellä nauhalla.

  4. Lisää kaksi pidempää nauhaa leukahihnan kiinnityskohtiin. Pidemmät nauhat kiinnittyvät keppihevosen pääntien ympärille.

  5. Ota pitkä nauha ja ompele sen päädyt yhteen. Ompelun tulee olla yhtenäinen ja kestävä. Kiinnitä kiinnityslenkki sekä leuan alle. Varmista, että keppihevosen päänauha on sopivan kireä.

  6. Kiinnitä nappi pitkän nauhan toiseen päähän. Nappi toimii leukahihnan kiinnityspisteenä. Paina nauhan toinen pää kiinni napin kanssa.

  7. Valmista huulihihna. Huulihihna on suora nauha, joka kulkee huulen ympärillä. Huulihihnan avulla hevosesi voi pitää suunsa kiinni.

  8. Ompele huulihihna paikalleen. Tarkista, että se on sopivan kireä silloin, kun hevosen suu on kiinni.

  9. Viimeistele keppihevosen suitset ja varmista, että kaikki osat istuvat hyvin paikoilleen. Tarvittaessa voit vielä säätää nauhojen pituuksia.

  Nyt keppihevosesi on varustettu uusilla suitsilla ja valmis ratsastamaan! Muista, että suitsien valmistuksessa voi käyttää mielikuvitusta ja omia materiaalitoiveitaan. Yksilöllinen keppihevosen varustelu on osa harrastusta.

  Yhteenveto

  Keppihevosen suitset ovat tärkeä osa keppihevosen varustelua. Suitset voidaan tehdä monista eri materiaaleista ja käsin tai ompelukoneella. Valmistuksessa voi käyttää mielikuvitusta ja omia materiaalitoiveitaan. Keppihevosen suitsiin voi yhdistää erilaisia varusteita, kuten satuloita ja martingaaleja. Muistathan, että keppihevoset ovat harrastus, joka innostaa monia ihmisiä rakentamaan ainutlaatuisia ja persoonallisia suitsia yksilöllisiä hevosiaan varten.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.