Miten Tehdään Euron Merkki Tietokoneella

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4162

  +
  Miten Tehdään Euron Merkki Tietokoneella?

  Euron merkki on erittäin tärkeä merkki kaikille Euroopassa asuville ihmisille. Se on yleisesti tunnettu ja käytetty valuuttamerkki, joka ilmoittaa, että kyseinen summa on euroissa. On kuitenkin tiettyjä tapoja tehdä tämä merkki tietokoneella, jotta se näyttäisi oikealta ja ymmärrettävältä. Tässä artikkelissa käymme läpi joitain tapoja tehdä euro-merkki tietokoneella.

  1. Käytä näppäinkomentoa

  Mikäli tietokoneessasi on numeronäppäimistö, voit käyttää näppäinkomentoa tehdäksesi euro-merkin. Näppäinkomento on ”Alt Gr” + ”5”. Tämän jälkeen näppäile Shift-näppäin, ja merkki muuttuu euro-merkiksi! Jos tietokoneessasi ei ole numeronäppäimistöä, saat sen näkyviin painamalla ”Fn” + ”Num LK” (näppäin Työpöydällä). Tämän jälkeen voit tehdä euro-merkin käyttämällä yllämainittua näppäinkomentoa.

  2. Käytä merkistöä

  Toinen tapa, jolla voit tehdä euro-merkin tietokoneellasi on käyttää merkistöä. Merkistö sisältää erilaisia merkkejä, kuten euro-merkin, joita ei ehkä ole saatavilla tavallisessa näppäimistössäsi. Voit löytää merkistön oman käyttöjärjestelmäsi ”Merkit” (Special Characters) -osasta. Merkistö löytyy yleensä tietokoneen tehtäväpalkista, yläreunasta tai ohjauspaneelista. Merkistöstä voit etsiä haluamasi merkin, napauttaa sitä, ja se ilmestyy tekstinkäsittelyohjelmaasi.

  3. Käytä Lyhytkomentoa MS Wordissa

  Jos käytät MS Wordia, merkin lisääminen on hieman helpompaa. Voit käyttää lyhytkomentoa CTRL+ALT+4, jonka jälkeen euro-merkki ilmestyy tekstinkäsittelyohjelmaasi. Mikäli sinulla on vanhempi versio MS Wordista, voit käyttää lyhytkomentoa CTRL+ALT+E.

  4. Muunnosmallit ja automaattinen korjaus

  Tietyissä tekstinkäsittelyohjelmissa on ns. muunnosmallit, jossa tekstinkäsittelyohjelma muuttaa kirjoittamasi tekstin euro-merkiksi automaattisesti. Näitä muunnosmalleja voi helposti löytää hakutoiminnolla tai palvelun ohjevaihtoehdosta.

  Monesti myös automaattikorjaus korvaa kirjoittamasi tekstin euro-merkillä ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään erityistä. Tämä tapahtuu yleensä asetuksissa tai automaattisessa oikoluvussa. Mikäli huomaat, että automaattikorjaus ei toimi, voit tarkistaa asetukset, löytää ohjevaihtoehdon tai tarkistaa ohjeet internetistä.

  Yhteenveto

  Jotta voit käyttää euro-merkkiä tehokkaasti tietokoneellasi, sinun tulee olla tietoinen useista eri tavoista. Voit käyttää näppäinkomentoja, käyttää merkistöä, käyttää lyhytkomentoa MS Wordissa, käyttää muunnosmalleja tai korjainta. Jokainen tapa on tärkeä ja saatavana käyttöjärjestelmästä ja käyttämästäsi tekstinkäsittelyohjelmasta riippuen. Toivomme, että tämä artikkeli auttaa sinua löytämään juuri sen tavan, joka toimii sinulle parhaiten, niin että voit käyttää euro-merkkiä tehokkaasti tietokoneellasi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.