Miten Tehdä Villasukat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1606

  +

  Miten Tehdä Villasukat

  Kylmät talvipäivät vaativat lämpimät sukat jaloille. Mikä voisikaan olla parempi ratkaisu kuin itse neulotut villasukat? Jos et ole ikinä neulonut sukkia ennen, ei syytä huoleen – tässä artikkelissa kerromme, miten neuloa helpot mutta lämpimät villasukat.

  Valitse sopiva lanka

  Villasukat voit tehdä useista eri langoista, mutta parhaimmat sukat saat luonnollisesti villasta. Villa on lämmin, kestävä ja hengittävä materiaali, joka sopii loistavasti talvisukkiin. Kokeile eri sukkiin tarkoitettuja lankoja, niin löydät varmasti mieleisesi.

  Mittaa jalkaterä

  Ennen kuin aloitat neulomaan, on tärkeää mitata jalkaterän koko. Valitse sukkien koko jalan koon sekä omien mieltymystesi mukaan. Suuri sukkakoko kutistuu pesussa – muista tämä ostaessasi lankaa.

  Neulomisen aloitus

  Villasukat neulotaan ylhäältä alas. Aloita neulomalla sukan varsi, jonka jälkeen jätät silmukat odottamaan ja jatkat kantalapun neulomista. Kantalappu neulotaan normaalista poikkeavalla tekniikalla, joka vaatii pientä sorminäppäryyttä. Kantalapun jälkeen jatka sukan jalkaterän neulomista, jonka jälkeen varsi suljetaan.

  Vinkkejä neulomiseen

  Kun aloitat neulomisen, muista pitää silmukkamäärä samana. Jotta saat sukkien varresta napakan, aloita valitsemallasi resorineuleella ja jatka sileänä neuleena. Kantalappu taas neulotaan tiiviinä patenttineuleena, jotta sukkaan tulee tukevuutta.

  Joissain ohjeissa suositellaan valmistamaan molemmat sukat puikoille yhtä aikaa. Tämä on hyvä vinkki, sillä silloin varren mittasuhteet ja neuletiheys pysyvät samana molemmissa sukissa.

  Lopetus

  Sukan varsi neulotaan suurimmaksi osaksi sileänä neuleena eli oikein neulottuina silmukkoina. Kun varsi saavuttaa halutun pituuden, sulje sukka joko poimimalla silmukat yhteen tai tekemällä neuletta, josta silmukoiden päädyt yhdistetään yhteen. Kun olet saavuttanut varren lopun, voit kärkikaventaa neulomalla kaksi yhteen viimeisessä kerroksessa.

  Yhteenveto

  Villasukan neulominen on hauskaa puuhaa, jonka avulla voit saada lämpimät ja mukavat sukat talven kylmyyttä vastaan. Muista valita sopiva lanka, mitata varsin koko ja käyttää oikeanlaista tekniikkaa. Lopputuloksena saat upeita villasukkia, joissa voi talvipäivinä kävellä mukavasti.

  Onnea neulomiseen!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.