Miten Tehdä Uppomuna

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #5764

  +

  Miten Tehdä Uppomuna

  Uppomuna on herkullinen aamiaisruoka ja sen valmistaminen on helppoa. Uppomuna valmistetaan kiehuvassa vedessä ja se sopii hyvin niin leivän päälle kuin salaatin sekaankin. Seuraavassa on helppo ohje suomalaisten herkkuruoan valmistamiseen.

  Tarvikkeet

  • Vettä
  • Kananmunia
  • 1 rkl etikkaa
  • Ripaus suolaa

  Ohjeet

  1. Kiehauta reilusti vettä kattilassa, jonka halkaisija on riittävän suuri, jotta kananmunan saa keitettyä kuplivan veden alla.
  2. Lisää kattilaan 1 rkl etikkaa ja ripaus suolaa. Etikka auttaa pitämään kananmunan valkuaisen kasassa.
  3. Muista ottaa kananmunat huoneenlämpöön noin tunti ennen kuin aloitat valmistuksen. Ota varovasti kananmunan kuori ja aseta se lasiin tai kippoon.
  4. Kun vesi kiehuu, sekoita veteen esimerkiksi kauhalla niin, että veden sekaan muodostuu pyörre. Tämä auttaa kananmunan pitämään muotonsa.
  5. Anna pyörteen laskeutua ja laske varovasti kananmunan keltuainen kuplivan veden alle. Käytä lusikkaa tai kauhaa auttamaan, jos tarpeen. Huomaa, että kananmunan kuorimaton pää ei saa kiehuvaan veteen koskea.
  6. Keitä kananmunaa vedessä 3-4 minuuttia, riippuen halutusta kypsyysasteesta. Uppomuna on valmis, kun valkuainen on hyytynyt ja ylimääräinen valkuaisaine on irronnut. Kananmunan keltuainen on vielä hieman juoksevaa.
  7. Ota kananmunat kuplasta ja aseta ne pysähtymään talouspaperilla tai pyyhkeellä. Leikkaa halutessasi kananmunasta poikki ja tarjoile heti.

  Uppomunan voi tarjota esimerkiksi paahdetun leivän ja punajuuri-porkkanasalaatin kanssa. Hieman suolaa ja pippuria päälle ja herkullinen aamupala on valmis.

  Yhteenveto

  Uppomunan valmistaminen on helppoa ja se on monikäyttöinen ruoka aamiaisella, lounaalla tai illallisella. Muista kiehauttaa vesi, lisätä etikka ja ripaus suolaa, sekä auttaa kananmunaa pitämään muotonsa pyörteellä, ennen kuin lasket sen kiehuvaan veteen. Nauti herkullisesta uppomunasta paahdetun leivän tai salaatin kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.