Miten Tehdä Rubikin Kuutio

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1944

  +

  Miten Tehdä Rubikin Kuutio – Aloittelijan Opas

  Rubikin kuutio on ollut yksi suosituimmista aivopähkinöistä ja pöytäpelien klassikoista jo lähes neljän vuosikymmenen ajan. Se saattaa aluksi vaikuttaa haastavalta, mutta kun opit tekniikan ja perusstrategiat, pääset ratkaisemaan sen helposti. Tässä artikkelissa käymme läpi Rubikin kuution kokoonpanon, ratkaisemisen sekä joitakin vinkkejä ja temppuja aloittelijoille.

  1. Rubikin Kuution Kokoonpano

  Rubikin kuutio koostuu kuudesta eri värillä maalatusta puolikkaasta, jotka liikkuvat niiden sisällä olevien pyörivien akselien ympäri. Rubikin kuution pienimmät yksiköt ovat nimeltään kuutiot, ja jokainen kuutio on maalattu yhdellä kuudesta eri värillä, jotka ovat punainen, sininen, oranssi, vihreä, keltainen ja valkoinen.

  2. Rubikin Kuution Ratkaiseminen

  Rubikin kuution ratkaiseminen on helppoa, kun opit oikean tekniikan ja perusstrategiat. On monia eri strategioita, joita voit käyttää ratkaistaksesi Rubikin kuution, mutta seuraavassa on yksi yksinkertainen perusstrategia, jota aloittelijat voivat käyttää.

  Aloita pitämällä kuutiota niin, että valkoinen puoli on ylöspäin. Etsi kuution kulmat, joissa on kaksi valkoista väripintaa, ja käännä niitä siten, että ne ovat yhdessä ja kulmassa on kolme väripintaa. Tämä tekee valkoisesta puolikkaasta pienen ristin.

  Seuraavaksi sinun tulee asettaa kehyksemme valkoisen ristin päälle siten, että muut värilohkot vastaavat likimain niiden värimäärää, joka on niiden naapuruuksissa. Tässä vaiheessa sinun tulee löytää oikea aloituspalikka, joka asetetaan kuution oikealle sivulle, ja toteuttaa siitä saatu yksinkertainen kaava. Tämä vaihe tekee kehyksestä epätasaisen ristin valkoisella puolikkaalla.

  Kolmas vaihe on kääntää Rubikin kuutio oikea puoli ylöspäin. Tavoitteena tässä vaiheessa on muodostaa oikean värinen risti jokaiselle kuution sivulle. Kun olet saavuttanut tämän, pyöritä Rubikin kuutiota haluamasi värimuodostelman asettamiseksi.

  Neljäs vaihe on löytää kunkin toimivan sivun kulmat ja kääntää ne oikeassa järjestyksessä. Sitten käännä oikea puoli ylöspäin ja toista aiempi vaihe niin, että toisen puolen ristit ovat oikeassa järjestyksessä.

  Viides vaihe on tärkeä, sillä haluat asettaa yhdessä sivussa sivun lohkot samalle värille. Kun olet saavuttanut tämän, käännä Rubikin kuutiota haluamasi asennoissa tehdäksesi lopullisen, valmiin Rubikin kuution!

  3. Vinkkejä Aloittelijoille

  Rubikin kuution ratkaiseminen vaatii kärsivällisyyttä ja käytännön harjoittelua. Tässä muutamia vinkkejä ja temppuja aloittelijoille:

  1. Harjoitus tekee mestarin. Aloita yksinkertaisemmista kuutioista ja siirry vaikeampiin, kun olet kehittynyt taidoissasi.

  2. Oppi venyy tekemällä. Kokeile erilaisia manipulointimenetelmiä ja aloita sitten yksinkertaisimmalla.

  3. Pitäkää kuutio puhdistettavaksi. Pöly ja lika saattavat vaikeuttaa kuution liikkumista.

  4. Harjoittele osissa. Aloita yksinkertaisilla kuution osilla, kuten kehyksillä ja kulmilla, ennen kuin siirryt etenemiseen.

  5. Hyödynnä kaavoja. On monia hyödyllisiä kaavoja, joita voit käyttää Rubikin kuution ratkaisemiseen.

  Rubikin kuution ratkaiseminen on vaatinut kärsivällisyyttä ja sitkeyttä, mutta aloittelijana voit oppia tekniikan ja perusstrategiat melko helposti. Ota aikaa, harjoittele kärsivällisesti ja käytä näitä vinkkejä, niin opit ratkaisemaan Rubikin kuution helposti!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.