Miten Tehdä Musiikkia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5120

  +

  Miten tehdä musiikkia?

  Musiikin tekemisen alkuun pääseminen

  Musiikin tekeminen voi tuntua aloittelijalle haastavalta, mutta aloittaminen on helppoa. Ensimmäiseksi sinun kannattaa valita, mikä on sinun tavoitteesi musiikin tekemisessä. Onko tarkoituksesi tehdä musiikkia omaksi iloksesi vai tavoitteletko ammattimuusikon uraa? Tavoitteiden selvittäminen auttaa sinua valitsemaan sopivan tavan aloittaa musiikin teko.

  Valitse sopiva musiikkiohjelma

  Musiikin tekemisen aloittaminen on helpointa, kun valitset sopivan musiikkiohjelman. Tämän päivän musiikkiohjelmat on suunniteltu helppokäyttöisiksi, ja niillä voi tehdä monenlaista musiikkia. Musiikkiohjelmia on tarjolla ilmaisistaohjelmista harrastelijoille aina ammattilaisohjelmiin asti.

  Tutustu musiikin teoriaan

  Musiikin teoria auttaa ymmärtämään musiikin rakennetta ja se on avain onnistuneeseen musiikin tekemiseen. Musiikin teorian opiskelu auttaa ymmärtämään erilaisia nuotteja, sointuja, melodioita ja rytmejä. Voit aloittaa opiskelun vaikkapa musiikin perusteiden kirjoista, joita on saatavilla kirjastoissa.

  Tarvitsetko laitteistoa?

  Riippuen siitä, millaista musiikkia haluat tehdä, saatat tarvita jotain laitteistoa. Esimerkiksi jos teet elektronista musiikkia, tarvitset ehkä syntetisaattorin tai oman tietokoneen, jolla on MIDI-liitäntä. Jos haluat tehdä akustista musiikkia, tarvitset ainakin jonkinlaisen soittimen. Käytettyjä soittimia voi löytää esimerkiksi verkkokaupoista tai kirpputoreilta.

  Harjoittelu tekee mestarin

  Musiikin tekemisen opettelu vaatii harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Aloita yksinkertaisista kappaleista, joissa käytetään vain muutamaa sointua. Tämän jälkeen voit lisätä haasteita musiikkiisi esimerkiksi monimutkaisilla rytmeillä tai sointujärjestyksillä. Kannattaa myös kuunnella erilaista musiikkia ja käydä konserteissa, jotta saat ideoita uuden musiikin tekoon.

  Tarvitsetko apua?

  Jos musiikin tekeminen tuntuu vaikealta, älä epäröi kysyä apua. Monissa kaupungeissa on musiikkiopistoja, joissa voit opiskella musiikkia. On myös useita musiikinopettajia, jotka voivat auttaa sinua kehittämään musiikin tekotaitojasi. Kannattaa myös liittyä erilaisiin musiikkipiireihin ja -yhteisöihin, sillä näistä voit löytää kanavia päästä esille ja saada palautetta musiikistasi.

  Yhteenveto

  Musiikin tekeminen vaatii ensin jonkinlaista suunnitelmaa, jotta on helpompi aloittaa. Aloittelevan musiikintekijän kannattaa valita sopiva musiikkiohjelma ja opiskella musiikin teoriaa. Laitevaatimukset riippuvat siitä, millaista musiikkia haluat tehdä. Musiikin tekeminen vaatii paljon harjoittelua ja kärsivällisyyttä, mutta kannattaa muistaa, että harjoitus tekee mestarin. Apua musiikin tekemiseen voi saada muun muassa musiikkiopistoilta ja musiikinopettajilta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.