Miten Tehdä Maidosta Kermavaahtoa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2323

  +
  Miten Tehdä Maidosta Kermavaahtoa

  Kermavaahto on täydellinen lisäke jälkiruokien ja kuumien juomien päälle. Se on myös yksi niistä asioista, jonka ihmisen tulisi tietää, miten se on valmistettava. Tässä artikkelissa saat ohjeet maidosta kermavaahdon tekoon.

  1. Valitse oikea maito

  Ensimmäinen askel kermavaahdon tekemisessä on valita oikea maito kulhoon. On tärkeää valita kulho, joka on syvä ja laaja. Valitse maitotuotteet, jotka ovat rasvaisia. Tärkeintä on, että maidossa on rasvaa vähintään 35%, sillä tämä on tärkeää kermavaahdon valmistuksessa. Voit käyttää tavallista pastöroituja, homogenisoituja, kevyttä tai kuohukermaa.

  2. Viilennä maito

  Seuraava askel on viillettä maito. Tämä tehdään sen vuoksi, että viileämpi maito on helpompi vatkata. Jos maito ei ole viileä, sen sekoittaminen ja vatkaminen voi tehdä siitä kokkaroita.

  3. Vatkaa maitoa

  Kun maito on tarpeeksi viileä, kaada se kulhoon ja käytä sähkövatkainta tai käsin vatkatessa vatkainta. Käsin vatkatessa kannattaa käyttää puulahtaa tai vispilää, jotka ovat sopivan kokoisia vatkaukseen. Vatkaimen sijoituspisteen ei kannata olla liian pinnalla tai alhaalla.

  4. Lisää sokeri

  Kun maito on alkanut vaahtoutua, lisää sokeri. Tällöin sokeri vähentää maidon happamuutta ja samalla makeuttaa kermavaahtoa. Lisää sokeria vähän kerrallaan, niin että se sekoittuu hyvin maitoon.

  5. Vatkaa jälleen

  Jatka vatkaamista, kunnes maito muuttuu kermavaahdoksi. Vatkauksen ja sekoittamisen tulee jatkua noin 10-15 minuuttia. Jos sekoituksen lopuksi syntyy kokkaroita, tällöin maitoa on vatkattu liian vähän tai epäsäännöllisesti.

  6. Säilytä valmis kermavaahto

  Kun kermavaahto on valmista, voit säilyttää sitä jääkaapissa. Käytä ilmatiivistä astiaa, jossa kermavaahto on paras säilyttää. Kermavaahto kestää jääkaapissa noin 24 tuntia, joten kannattaa ajoittaa tekemisensä huolella.

  Yhteenveto

  Kun haluat valmistaa kermavaahtoa, on tärkeää muistaa valita oikea maito. Sitten maito kannattaa jäähdyttää ja lisätä sokeri. Lopuksi maitoa vatkaamalla syntyy kermavaahto. Kermavaahto on loistava lisuke kuumille juomille ja jälkiruoille, ja se on helppo valmistaa itse. Muista vain säilyttää valmis kermavaahto jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa noin 24 tunnin ajan. Tämän jälkeen voit käyttää sitä tarpeen mukaan uudelleen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.