Miten Tehdä Logo

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2947

  +
  Miten Tehdä Logo

  Logo on erittäin tärkeä yrityksesi identiteettiä rakennettaessa. Logosi pitäisi olla yksinkertainen, helppo tunnistaa ja helposti muistettava. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, miten voit luoda logon itse, jos et halua palkata suunnittelijaa.

  1. Tutki kilpailijoitasi

  Ensimmäinen askel on tutkia kilpailijoitasi. Tutkimalla kilpailijoidesi logoja saat ideoita siitä, mitä kannattaa ja ei kannata tehdä. Monilla yrityksillä on yksinkertaiset logot, jotka ovat helposti tunnistettavissa – tämä on yleensä paras tapa aloittaa.

  2. Tunnista yrityksesi arvot

  Seuraavaksi, kun ajattelet logoa, mieti, mitä yrityksesi edustaa. Mitkä ovat yrityksesi arvot ja missio? Yrityksenä tunnetuksi tuleminen vaatii usein aikaa ja työtä, joten logon tulee heijastella näitä arvoja ja olla linjassa yrityskulttuurisi kanssa.

  3. Valitse oikeat värit

  Värit ovat tärkeitä logossa. Valitse värit huolellisesti, sillä värit ovat yhtä merkityksellisiä kuin muutkin elementit. Musta ja valkoinen ovat yleensä turvallisia valintoja, mutta voit käyttää myös värejä, jotka ovat linjassa yrityksesi brändin kanssa. Varmista, että valitsemasi värit näkyvät selkeästi erilaisilla taustoilla.

  4. Käytä selkeitä fontteja

  Fontti on tärkeä osa logoa. Valitse fontti, joka on helposti luettava, miellyttävä silmälle ja joka sopii yrityksesi identiteetille. Yksinkertainen fontti, kuten Arial tai Times New Roman, voi toimia hyvin, mutta voit myös käyttää muita fontteja, jotka heijastavat yrityksesi tyyliä.

  5. Yksinkertaista

  Pidä logo yksinkertaisena. Liian monimutkainen logo voi tehdä yrityksestäsi liian epämääräisen tai vaikeasti hahmotettavan. Pidä logo siis mahdollisimman yksinkertaisena ja selkeänä, jotta se on helposti tunnistettavissa.

  6. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja

  Kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja tee erilaisia versioita logostasi. Voit käyttää erilaisia värejä, fontteja ja elementtejä. Älä tyydy ensimmäiseen ideaan, vaan etsi jatkuvasti parempia ratkaisuja. Muista, että logo on yrityksesi identiteetin tärkeä rakennuspalikka, joten on erittäin tärkeää tehdä se oikein ensimmäisellä kerralla.

  7. Hanki palautetta

  On hyvä kysyä muiden mielipiteitä logosta ennen sen virallista käyttöönottoa. Pyri saamaan palautetta eri ihmisiltä, jotta lopullinen logo on kaikille mieleinen ja helposti tunnistettava.

  8. Lopullinen logo

  Kun olet luonut logon, lopullinen askel on tallentaa se oikeassa muodossa. Logon tulee olla muodossa, jota voit käyttää kaikkialla, missä sitä tarvitaan. Paras muoto on yleensä vektorimuoto (esim. .eps- tai .ai-muoto), joka mahdollistaa logon skaalaamisen ja muokkaamisen tarvittaessa ilman laadun menetystä.

  Johtopäätös

  Logo on tärkeä osa yrityksen identiteettiä ja sen pitäisi olla yksinkertainen, helposti tunnistettava ja muistettava. Tutki kilpailijoitasi, tunnista yrityksesi arvot, valitse oikeat värit ja fontit ja pidä logo yksinkertaisena. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja hanki palautetta ennen lopullisen logon käyttöönottoa. Noudattamalla näitä vinkkejä olet askeleen lähempänä muodostaessasi oman uniikin logon yrityksellesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.