Miten Tehdä Lastensuojeluilmoitus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #6567

  +

  Miten Tehdä Lastensuojeluilmoitus

  Lastensuojeluilmoituksen tekeminen on tärkeä askel, jos epäilet, että lapsi on vaarassa tai häntä kohdellaan väärin. Suomessa lastensuojelu on kunnan vastuulla, ja heidän tehtävänsä on huolehtia lapsen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Jos olet huolissasi lapsesta tai haluat ilmoittaa huonosta kohtelusta, tässä on ohjeet lastensuojeluilmoituksen tekemiseen.

  1. Kerää tarvittavat tiedot

  Ennen kuin teet lastensuojeluilmoituksen, kerää kaikki tarvittavat tiedot huolellisesti kasaan. Kirjaa ylös mahdollisimman tarkasti, mitä olet nähnyt tai kuullut. Kerro, milloin ja missä tapahtui, sekä keitä olivat paikalla. Muista, että ilmoitus on tehtävä totuudenmukaisesti ja tarkasti.

  2. Ota yhteyttä lastensuojeluviranomaisiin

  Kun olet kerännyt tarvittavat tiedot, ota yhteyttä kunnan lastensuojeluviranomaisiin. Voit soittaa, lähettää sähköpostia tai asioida kasvotusten. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä, mutta viranomaiset voivat käyttää ilmoituksen tekijänä vain nimettömänä jättäjän henkilöllisyys on selvitetty ja ilmoituksen sisältöä ei muutoin voitaisi selvittää.

  3. Ilmoituksen sisältö

  Ilmoituksen sisältö tulee laatia huolellisesti ja selkeästi. Kerro, miksi olet huolestunut ja mitä olet nähnyt tai kuullut. Anna mahdollisimman tarkka kuvaus tilanteesta ja mainitse, ketkä ovat osallisina. Ilmoitukseen kannattaa merkitä myös omat yhteystietosi, jotta viranomaiset voivat tarvittaessa olla sinuun yhteydessä.

  4. Ilmoituksen vaikutukset

  Lastensuojeluviranomaiset käsittelevät ilmoituksen luottamuksellisesti ja arvioivat, onko lapsi vaarassa tai tarvitseeko hän apua. He voivat ottaa yhteyttä perheeseen tai lapsen hoitajiin ja tehdä tarvittavat toimenpiteet lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi.

  5. Ole kärsivällinen

  Lastensuojeluasioiden käsittely voi olla pitkä prosessi ja vaatia aikaa. Ole kärsivällinen ja luota viranomaisten tekemiseen. He tekevät aina lapsen hyvinvoinnin eteen parhaansa.

  Lopuksi muistutamme, että lastensuojeluilmoituksen tekeminen on tärkeä askel lapsen turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi. Olethan tarkka ja huolellinen ilmoitusta tehdessäsi. Kiitos, että välität lapsista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.