Miten Tehdä Kansio Tietokoneelle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #250

  +

  Miten Tehdä Kansio Tietokoneelle

  Tietokoneella työskentely on nykyään arkipäivää monille suomalaisille. Yksi tärkeimmistä asioista tietokoneella työskennellessä on tiedostojen hallinta ja järjestäminen. Tähän tarvitaan erityisesti kansioiden käyttöä. Kansiot auttavat pitämään tietokoneen tiedostot järjestyksessä ja helpottavat niiden löytämistä. Tässä artikkelissa opit, kuinka tehdä kansio tietokoneelle.

  1. Valitse paikka kansiolle
  Ennen kuin aloitat kansion luomisen, sinun täytyy tietää, missä haluat sen sijaitsevan. Voit esimerkiksi valita tietyn kansiohakemiston, joka on jo olemassa, tai luoda uuden kansiohakemiston.

  2. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella työpöytää
  Tämän jälkeen valitse ”Uusi” ja sen jälkeen ”Kansio”. Voit myös tehdä saman prosessin kansiohakemistossa.

  3. Nimeä kansio
  Anna nimi kohteelle, jolloin tiedät, mihin tiedostoihin kansio liittyy. Kansion nimen tulisi kuvata sen sisältöä helposti ymmärrettävällä tavalla.

  4. Siirrä tiedostot kansioon
  Kun kansio on luotu, voit aloittaa tiedostojen siirtämisen siihen. Voit siirtää yksittäisiä tiedostoja tai kokonaisia kansioita uuteen kansioon.

  Kansion luominen on siis melko helppoa ja yksinkertaista. Muutaman helpon vaiheen avulla voit luoda uuden kansion tietokoneellesi ja järjestää tiedostot mainiosti. Niitä on helppo löytää ja ne ovat aina yhdessä paikassa.

  Kansioiden käyttöön liittyy myös muita tärkeitä asioita. Yksi tällainen on kansioiden nimien käyttö. Kansion nimi tulisi olla kuvaava ja lyhyt. Pärjäät hyvin, kun käytät nimenä lyhyttä ja täsmällistä nimeä.

  Tärkeää on myös muistaa, että kansioiden käyttö helpottaa tiedostojen löytämistä, mutta jos niitä on liikaa, kansiot voivat olla sekaisin tai niiden sijainti voi olla hankala hahmottaa. Siksi kannattaa käyttää riittävästi aikaa kansion sijainnin harkitsemiseen sekä kansiohierarkian suunnitteluun.

  Kansiot ovat hyvä tapa järjestää tietokoneen tiedostoja ja pitää ne järjestyksessä. Niiden käyttö on helppoa ja vaivatonta. Yksinkertaisilla toimenpiteillä saat tehokkaan järjestelmän tietokoneesi tärkeimmille tiedostoille, ja löydät ne aina helposti ja nopeasti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.