Miten Tehdä Itse Teetä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2179

  +

  Miten tehdä itse teetä?

  Jos olet teekupin ystävä Suomessa, olet varmasti huomannut, että erilaisia teelaatuja on saatavilla laajasti marketeissa ja verkkokaupoissa. Mutta mitä jos haluat kokeilla jotain uutta ja tehdä teen itse? Tässä artikkelissa kerromme, miten voit valmistaa herkullista teetä helposti omassa keittiössäsi.

  Valitse sopiva tee

  Teetä valitessa on tärkeää tietää, minkälaista teetä haluat valmistaa. Onko kyseessä musta, vihreä, valkoinen, oolong vai rooibos-tee? Valitse lajike sen mukaan, mistä sävyistä pidät eniten. Voit myös valita yrttiteen, joka ei sisällä kamelia-sinensis-lehtiä, joita yleisesti käytetään teen valmistamiseen.

  Osta laadukkaita raaka-aineita

  Hyvä tee alkaa laadukkaista raaka-aineista. Valitse tuoreita lehtiä, jotka eivät ole kuivuneet liikaa. Jos käytät yrttiteetä, voit kerätä yrtit itse tai ostaa kuivattuja yrttejä kaupasta. Muista valita luomutuotteita tai tunnettujen brändien tuotteita.

  Teetä valmistettaessa tarvitset myös seuraavia välineitä:

  • Kattila
  • Tee-sihti
  • Lusikka
  • Lämpömittari

  Teepannun käyttö ja hautuminen

  Kun olet valinnut käytettävän teen laadun ja hankkinut tarvittavat välineet, keitä vesi kattilassa. Varo kuitenkin keittämästä vettä liian kuumaksi, sillä se voi polttaa teen lehdet ja heikentää maun. Suositeltu lämpötila mustalle teelle on 95–100°C, vihreälle teelle 75–85°C ja valkoiselle teelle 80–85°C.

  Kun vesi on kuumaa, aseta teekupin päälle tee-sihti ja lisää teelehdet tai yrtit siivilään. Kaada vesi siivilän päälle hitaasti ja anna teen hautua noin 3–5 minuuttia. Tarkkaileteen väriä ja makua, jotta voit mukauttaa haudutusaikaa ja antaa teen maun kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla.

  Maustetut teet

  Mausteiset teet ovat olennainen osa Suomen juomatraditiota ja sisältävät usein mm. kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja jopa pippuria. Voit maustaa teen itse sekoittamalla yrttejä tai mausteita teen joukkoon haudutuksen aikana. Voit myös kokeilla lisätä hunajaa tai sitruunaa teen maun korostamiseksi.

  Teetä voi nauttia monella tavalla

  Valmistettuasi teen voit nauttia sen monella tavalla. Useat ihmiset juovat teen suoraan kupista, mutta voit myös lisätä hunajaa, maitoa tai sitruunaa teen joukkoon. Voit tarjoilla teen esim. keksien tai pienten välipalojen kera tai sen voi juoda kun haluaa rauhoittua.

  Päätelmä

  Teejuomien valmistaminen on helppoa, kun tiedät mitä teet. Valitse sopiva tee ja hanki laadukkaat raaka-aineet. Huolehdi, ettet kuumenna vettä liian kuumaksi ja varmista, että tee lehdet hautuvat tarpeeksi kauan saadaksesi parhaimman maun. Kokeile maustaa tee itse lisäämällä mausteita tai yrttejä. Muista, että teen nauttimiseen on monta tapaa. Nauti teestä omaan makuusi sopivalla tavalla ja nauti kupillisesta Suomen ihanaa teetä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.