Miten Tehdä Intro

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5647

  +
  Miten Tehdä Intro

  Intro on tärkeä osa monia erilaisia sisältöjä, kuten videoita, podcasteja ja esityksiä. Se auttaa herättämään katselijan tai kuuntelijan mielenkiinnon ja ohjaamaan heitä siihen, mistä sisällöstä on kyse. Jos olet Suomessa asuva henkilö ja haluat tietää, miten tehdä houkutteleva intro, tässä on muutamia vinkkejä.

  1. Aloita jännittävällä kysymyksellä

  Intro kannattaa aloittaa jännittävällä kysymyksellä, joka herättää katselijan mielenkiinnon ja saa hänet odottamaan vastausta. Kysymyksen pitää olla sellainen, että se suoraan liittyy sisältöön ja on relevantti kysymyksen yleisölle. Esimerkiksi, jos aiheena on ruoanlaitto, voit aloittaa kysymällä: ”Onko sinulla ikinä ollut ongelmia perunankeiton kanssa?”

  2. Tunnista ongelma ja tarjoa ratkaisu

  Intro kannattaa rakentaa niin, että se tunnistaa yleisön yhteisen ongelman ja tarjoaa siihen ratkaisun. Tämä auttaa katselijaa tai kuuntelijaa selvittämään, miksi sisältö on hyödyllistä heille. Esimerkiksi, jos aiheena on kuntosaliharjoittelu, voit aloittaa tunnistamalla ongelman: ”Monet meistä haluaisivat aloittaa kuntosaliharjoittelun, mutta emme tiedä mistä aloittaa.” Sen jälkeen voit tarjota ratkaisun: ”Tämä video näyttää sinulle, kuinka aloittaa kuntosaliharjoittelu helposti.”

  3. Käytä kiinnostavaa visuaalista materiaalia

  Intro kannattaa tehdä visuaalisesti houkuttelevaksi käyttämällä korkealaatuista kuvamateriaalia. Videoilla ja podcasteilla introon kannattaa sisällyttää mielenkiintoisia ja kuvallisia yksityiskohtia, kuten edellä mainittu esimerkki perunasta, joka kiehuu yli. Otsikot kannattaa tehdä suurikokoisiksi ja helposti luettaviksi, sillä ne auttavat katselijaa ja kuuntelijaa seuraamaan sisältöä helposti.

  4. Aseta oikeat odotukset

  Introon kannattaa sisällyttää oikeat odotukset siitä, mitä sisältö tulee sisältämään. Tämä auttaa katselijaa tai kuuntelijaa saamaan paremman ymmärryksen siitä, mistä sisällöstä on kyse. Esimerkiksi, jos aiheena on matkavideo, voit aloittaa introon asettamalla oikeat odotukset: ”Tämä video vie sinut mahtavalle matkalle Etelä-Amerikkaan.”

  5. Ole lyhyt ja ytimekäs

  Intro kannattaa tehdä lyhyeksi ja ytimekkääksi, jotta se ei vie liikaa aikaa varsinaisesta sisällöstä. Monet ihmiset lopettavat videon tai podcastin katselun, jos intro on liian pitkä ja ei anna mitään uutta. Tavoitteena on saada katselijat ja kuuntelijat kiinnostumaan sisällöstä, ei toistaa sitä uudelleen. Hyvä tavoite on alle 30 sekunnin intro.

  Näiden vinkkien avulla pääset jo hyvään alkuun luodessasi omaa introasi. Muista kuitenkin, että jokainen intro on ainutlaatuinen ja pitää olla räätälöity yleisösi tarpeisiin. Jos sinulla on vaikeuksia keksiä ideaa tai haluat apua introosi, voit kääntyä alan ammattilaisten puoleen, jotka auttavat mielellään luomaan sinulle houkuttelevan ja tehokkaan intro.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.