Miten Tehdä Alivuokrasopimus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4714

  +

  Miten tehdä alivuokrasopimus?

  Alivuokrasopimus on sopimus, jossa vuokralainen vuokraa omaa vuokraamaansa asuntoaan toiselle henkilölle. Alivuokrasopimuksella vuokralainen voi saada apua vuokranmaksussa, kun hän vuokraa osan asunnostaan alivuokralaiselle. Alivuokrasopimuksen tekeminen voi auttaa molempia osapuolia, kunhan kaikki asiat sovitaan etukäteen ja kirjallisesti.

  Seuraavassa on ohjeet siitä, miten teet alivuokrasopimuksen Suomessa:

  1. Keskustele vuokranantajan kanssa

  Ensimmäinen askel on keskustella vuokranantajan kanssa siitä, onko alivuokraaminen sallittua vuokrasopimuksessa. Useimmissa vuokrasopimuksissa on määräys siitä, onko alivuokraaminen sallittua, ja mitä ehtoja siihen liittyy. Jos vuokrasopimuksessa ei ole määräystä, sinun on keskusteltava vuokranantajan kanssa.

  2. Etsi sopiva vuokralainen

  Kun vuokranantaja on hyväksynyt alivuokraamisen, sinun on etsittävä sopiva vuokralainen alivuokraukseen. Alivuokralaisen tulisi täyttää samat vaatimukset kuin sinulla, kuten luottotiedot ja muut vuokranantajan asettamat vaatimukset. Huomioi myös, että alivuokralainen saattaa tarvita luvan avio- tai avopuolisoltaan, jos asunto on yhteisomistuksessa.

  3. Sovi alivuokrasopimus

  Kun olet löytänyt sopivan alivuokralaisen, on aika sopia alivuokrasopimuksesta. Alivuokrasopimuksessa tulisi määritellä seuraavat asiat:

  – Vuokran suuruus ja maksutapa
  – Vuokranmaksupäivä
  – Alivuokrauksen kesto (esim. kuukausi, vuosi)
  – Asunnon käyttö (vuokralaisen tulee käyttää asuntoa asumistarkoitukseen)
  – Asunnon huolto ja kunnossapito (vuokralainen on vastuussa pienistä korjauksista, mutta isommista korjauksista on sovittava erikseen)
  – Mahdolliset poikkeamat vuokrasopimukseen liittyen.

  4. Käytä alivuokrasopimuslomaketta

  Alivuokrasopimuksen tekeminen on helpompaa, jos käytät alivuokrasopimuslomaketta. Alivuokrasopimuslomakkeen löydät esimerkiksi internetistä. Lomake ohjaa sinua täyttämään kaikki tarvittavat tiedot ja aikajärjestyksessä.

  5. Allekirjoita alivuokrasopimus

  Kun sopimus on täytetty, allekirjoita se vuokralaisen kanssa. Muistakaa molemmat saada oma kappale sopimuksesta.

  6. Ilmoita vuokranantajalle

  Ilmoita vuokranantajalle, kun olet tehnyt alivuokrasopimuksen. Vuokranantajan tulee olla tietoinen siitä, kuka alivuokralainen on. Vuokranantajan tulee myös tietää, kuinka pitkäksi ajaksi alivuokralainen asuntoon jää ja jos haluat muuttaa sopimuksessa sovittuja asioita.

  Johtopäätös

  Alivuokrasopimuksen tekeminen on hyödyllistä, kun sitä tehdään oikein ja kaikki asiat ovat selkeästi sovittu. Muista, että alivuokraajan ja vuokranantajan välisessä suhteessa on tärkeää olla avoin ja rehellinen. Kun asiat ovat selkeästi sovittu, alivuokrasopimuksesta voi muodostua toimiva ja hyödyllinen sopimus molemmille osapuolille.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.