Miten Tarkistaa Auton Verotiedot

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #59

  +

  Miten tarkistaa auton verotiedot?

  Auton verotus on tärkeä osa autoilijan arkea, ja verotiedot on syytä tarkistaa säännöllisesti. Veronmaksuun liittyvät asiat ovat monimutkaisia, mutta onneksi auton verotietojen tarkistaminen on nykyään helppoa. Tässä artikkelissa kerromme, miten auton verotietoja tarkistetaan Suomessa.

  Mistä auton verotiedot löytyvät?

  Auton verotietoja voi tarkistaa Trafin ajoneuvorekisteristä. Jos haluat tarkistaa verotiedot itse, tarvitset auton rekisteritunnuksen ja veronumeroa. Myös ajoneuvon omistajan henkilötunnus vaaditaan verotietojen tarkistamiseen, mutta tätä tietoa ei tarvitse syöttää Trafin sähköisiin palveluihin.

  Lisätietoja verotietojen tarkistaminen

  Trafi tarjoaa verotietojen tarkistamiseen useita eri sähköisiä palveluja, joista suosituin on Traficom.fi-palvelu. Auton verotietoja voi tarkistaa myös tekstiviestillä tai soittamalla Trafin palvelunumeroon, mutta nämä palvelut ovat maksullisia.

  Kuinka tarkistaa verotiedot Traficomin verkkopalvelusta?

  Verotietojen tarkistaminen Traficomin verkkopalvelusta on nopeaa ja helppoa. Tässä ohjeet verotietojen tarkistamiseen Traficomin verkkopalvelusta:

  1. Siirry Traficomin verkkosivuille (www.trafi.fi)

  2. Valitse palvelut-valikosta ”Ajoneuvoverotus”

  3. Syötä rekisteritunnus ja veronumero sekä paina ”Hae”

  4. Tarkista ajoneuvon verotiedot katsomalla sivulla näkyvät tiedot

  Tarkista aina, että verotiedot ovat ajan tasalla, sillä myöhästymismaksut voivat kasvaa nopeasti. Jos verotiedoissa ilmenee ongelmia tai poikkeamia, kannattaa ottaa yhteyttä Trafin asiakaspalveluun mahdollisimman pian.

  Miten veronumero löytyy?

  Veronumero löytyy auton rekisteröintitodistukselta. Se on 12-merkkinen numerosarja, joka koostuu kirjain- ja numerosymboleista. Veronumero on samalla sekä verokausinumerointi- että tunnistenumero, jonka avulla ajoneuvovero kohdennetaan oikealle ajoneuvolle.

  Muistilista verotietojen tarkistamiseen

  – Tarkista verotiedot säännöllisesti

  – Tarkista auton verotiedot Trafin verkkopalvelusta

  – Varmista, että veronumero on oikea

  – Jos verotiedoissa on ongelmia, ota yhteyttä Trafin asiakaspalveluun

  – Muista maksaa ajoneuvovero ajallaan

  Auton verotiedot kannattaa tarkistaa aina ennen ajoneuvoveron maksamista, sillä verotiedot saattavat muuttua esimerkiksi auton omistajan vaihduttua. Tarkistamalla verotiedot säännöllisesti voit välttyä turhilta maksuilta ja mahdollisilta sakkomaksuilta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.