Miten Syömishäiriöitä Hoidetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2773

  +

  Miten Syömishäiriöitä Hoidetaan?

  Syömishäiriöt ovat vakavia psyykkisiä sairauksia, jotka vaikuttavat henkilön suhtautumiseen ruokaan, painoon ja ulkonäköön. Syömishäiriöiden hoitoon kuuluu monia erilaisia hoitokeinoja, kuten psykoterapia, lääkitys ja ravitsemushoito.

  Psyko- ja puheterapia

  Psyko- ja puheterapia ovat tärkeimmät hoidot syömishäiriöille. Psykoterapia auttaa asiakasta selviytymään syömishäiriöistään käsittelemällä niiden taustalla olevia syitä ja tunteita. Terapiassa työskennellään yhdessä terapeutin kanssa oppimalla uusia tapoja reagoida stressaaviin tilanteisiin ja vahvistamalla itsearvostusta.

  Puheterapia auttaa asiakkaita tunnistamaan vääristyneitä ajatuksia ja korjaa niitä. Terapeutti käyttää usein kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä hoidossa. Tämä tarkoittaa sitä, että terapeutti auttaa asiakasta tunnistamaan ajatuksia, jotka ovat vääränlaisia ja syöttää asiakkaalle uusia ajatuksia, jotka ovat terveellisempiä.

  Lääkitys

  Lääkkeet eivät paranna syömishäiriöitä, mutta ne voivat olla hyödyllisiä tiettyjen oireiden hoitamisessa. Ahdistuneisuuden ja masennuksen oireet voivat olla erittäin vaikeita selviytyä, kun henkilö kärsii syömishäiriöstä. Sopiva lääkitys auttaa ehkäisemään itsetuhoisia ajatuksia ja helpottaa ahdistuneisuutta ja masennusta.

  Ravitsemushoito

  Ravitsemushoitoa käytetään hoitaessa henkilön fyysistä terveyttä syömishäiriöiden aikana. Lääkärit valmistelevat ruokavalio suunnitelmia, jotka ovat räätälöidyt jokaiselle henkilölle. Tämä on tärkeää, koska erilaiset syömishäiriöt vaikuttavat ruokahaluun ja metaboliseen prosessiin.

  Ravitsemushoito auttaa syömishäiriöistä kärsivää henkilöä ymmärtämään, että ruoka on tärkeä osa terveellistä kehitystä ja että keho tarvitsee ravintoaineita toimiakseen oikein.

  Hoito tiimeinä

  Syömishäiriöiden hoito viime kädessä onnistuu vain yhteistyöllä. Tämä tarkoittaa sitä, että tiimi, joka koostuu psykiatreista, terapeuteista, ravitsemusterapeuteista ja muista asiantuntijoista, työskentelee yhdessä henkilön kanssa löytääkseen tehokkaan hoitotavan.

  Hoitoryhmän on oltava herkkä henkilön yksilöllisille tarpeille ja tunteille ja antaa hänen käyttää ääntänsä koko hoidon ajan.

  Mahdollisuus paranemiseen

  Syömishäiriöön sairastunut voi tuntea olevansa yksin ja epätoivoinen tilanteessaan, mutta on tärkeää muistaa, että on mahdollista parantua. Huolimatta siitä, kuinka kauan syömishäiriö on kestänyt, oikean hoidon saaminen ja luottamuksellinen tuki ympäristöstä voivat auttaa henkilöä paranemaan.

  Tulee muistaa, että vähitellen edistyminen on avain menestykseen ja että jokainen edistysaskel on onnea, jotta henkilö voi lopulta selättää tämän vaivan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.