Miten Syödä Enemmän Kasviksia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4858

  +
  Miten Syödä Enemmän Kasviksia?

  Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio koostuu pääosin kasviksista, hedelmistä, täysjyväviljasta, proteiineista ja rasvoista. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvisten runsas syöminen vähentää sairauksien riskiä ja auttaa pitämään painon kurissa. Suositeltu kasvisten määrä päivässä on vähintään 500 grammaa, mutta monille tämä määrä tuntuu vaikealta saavuttaa.

  Tässä artikkelissa kerromme, miten voit lisätä kasvisten syömistä helpolla tavalla.

  1. Aloita päiväsi kasviksilla
  Ota tavaksi aloittaa päiväsi kasviksilla. Syö esimerkiksi aamupalaksi tuoreita hedelmiä, marjoja, jogurttia tai smoothieta, johon olet sekoittanut esimerkiksi pinaattia, banaania ja mansikoita.

  2. Syö kasviksia välipalana
  Jos huomaat, ettet saa päivän mittaan syötyä tarpeeksi kasviksia, yritä syödä niitä välipaloina. Pilko esimerkiksi porkkanaa, kurkkua, paprikaa tai muita vihanneksia ja laita ne mukaan eväskassiin tai työpaikan jääkaappiin.

  3. Käytä kasviksia lisukkeina
  Käytä kasviksia lisukkeina eri ruokalajeissa. Lisää esimerkiksi salaatteihin erilaisia vihanneksia, kuten tomaattia, kurkkua, paprikaa ja retiisiä. Kokeile myös paistettuja tai höyrytettyjä kasviksia eri ruokalajien kanssa.

  4. Kokeile uusia reseptejä
  Kokeile uusia reseptejä ja ideoita, joissa käytetään erilaisia kasviksia. Tutustu eri maailman keittiöihin ja testaa niiden ruokia. Voit esimerkiksi kokeilla currya, wokkiruokia tai kasvispataa.

  5. Lisää kasviksia leivonnaisiin
  Kasviksia voi käyttää myös leivonnaisissa. Kokeile lisätä esimerkiksi banaania, squashia, porkkanaa tai kurpitsaa muffineihin, pannukakkuihin tai leivonnaisiin.

  6. Tee kasvisruokapäivä
  Tee kasvisruokapäivä, jolloin syöt pelkästään kasvisruokaa. Voit esimerkiksi valmistaa erilaisia kasvisruokia kuten kasvispihvejä, lasagnea tai chiliä.

  7. Tutustu monipuolisiin mausteisiin
  Mausteet voivat antaa kasviksille aivan uudenlaisen makuelämyksen. Tutustu erilaisiin mausteisiin ja kokeile erilaisia yhdistelmiä. Esimerkiksi paprikajauhe, kumina tai juustokumina sopivat hyvin kasvisruokiin.

  8. Hanki kauden antimia
  Hanki kauden kasviksia, jolloin ne ovat tuoreimpia ja maukkaimpia. Voit esimerkiksi ostaa kauppahallista vihanneksia ja hedelmiä tai hankkia niitä suoraan lähitilalta.

  Yhteenveto

  Syödäksesi enemmän kasviksia on tärkeää tehdä pieniä muutoksia päivittäisessä ruokavaliossasi. Aloita päiväsi kasviksilla, käytä niitä lisukkeina, syö niitä välipaloina ja kokeile eri reseptejä. Kasvisten lisääminen leivonnaisiin voi myös olla helppo tapa saada niitä lisää ruokavalioosi. Muista myös käyttää erilaisia mausteita, jotka antavat kasviksille uusia makuelämyksiä. Muuttamalla pieniä asioita ruokavaliossasi voit helposti saavuttaa suositellun kasvisten määrän päivässä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.