Miten Supistukset Alkavat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4592

  +

  Miten Supistukset Alkavat?

  Supistukset ovat merkittävä osa synnytystä; ne auttavat sikiötä kulkeutumaan ulos synnytyskanavasta. Supistukset voivat kuitenkin olla myös pelottavia, etenkin jos et ole varma, mistä ne johtuvat tai miltä ne tuntuvat. Tässä artikkelissa selvitämme, miten supistukset alkavat ja miten tunnistaa, milloin ne ovat todella alkaneet.

  Miten Supistukset Syntyvät?

  Supistukset syntyvät, kun kohtu alkaa supistua. Normaalisti kohtu supistuu ja relaksoituu jatkuvasti. Kuitenkin ennen synnytystä, kohtu saattaa alkaa supistumaan voimakkaammin ja säännöllisemmin. Tämä on suora seuraus siitä, että sikiö valmistautuu syntymään. Kun supistukset ovat tarpeeksi voimakkaita ja säännöllisiä, ne auttavat synnyttämään lapsen.

  Supistukset alkaa usein hitaasti ja voimistuvat vähitellen, mutta joissakin tapauksissa supistukset tuntuvat voimakkaina jo alusta alkaen. Tämä johtuu siitä, että jokainen synnytys on yksilöllinen ja voi olla erilainen. Siksi on tärkeää tunnistaa, miten keho yleensä reagoi, jotta eroavuudet ovat nopeasti havaittavissa.

  Miten Tunnistaa, Milloin Supistukset Alkavat?

  Supistusten alkamisen tunnistaminen voi olla haasteellista, koska ne voivat tuntua erilaisilta verrattuna muihin kipuihin. Kuitenkin kun aloitat tuntea niitä, huomaat, että ne tapahtuvat säännöllisesti ja ovat erilaisia kuin aiemmat kivut.

  Ensimmäinen merkki siitä, että supistukset alkavat, on voimakas kiputila alavatsassa. Tämä kipu voi levitä selkään ja ylös kohti hengityslihaksia. Voit tuntea myös painetta alapäässä tai tunne, että kohtu kiristyy. Säännöllisyys on myös tärkeä indikaattori: supistukset voivat kestää muutamasta sekunnista yli minuuttiin ja tapahtua joka viidestoista minuutti tai harvemmin.

  Jos tunnet edellä mainitut oireet, kannattaa alkaa seuraamaan supistusten säännöllisyyttä. Kirjoita ylös, milloin supistukset alkoivat, kuinka pitkään ne kestivät ja kuinka kauan oli tauko seuraavien supistusten välissä. Jos huomaat, että supistukset tapahtuvat jatkuvasti ja ovat voimakkaampia, on aika soittaa synnytysosastolle.

  Milloin On Aika Lähteä Synnytyssairaalaan?

  Usein on vaikea tietää, milloin on aika lähteä sairaalaan, mutta supistusten ja kivun säännöllisyys ja intensiteetti ovat tärkeitä ohjenuoria. Jos supistuksesi ovat voimakkaampia ja säännöllisempiä kuin edellisissä kerroissa, synnytyksesi voi olla hyvin lähellä.

  Jos olet raskaana tai odotat synnytystä, ala seurata supistustesi säännöllisyyttä. Pane merkille, miten voimakkaita ne ovat ja kuinka kauan ne kestävät, ja jos huomaat, että supistukset ovat säännöllisiä ja voimakkaita, on aika lähteä sairaalaan. Sinun tulisi lähteä synnytyssairaalaan, kun supistukset ovat säännöllisiä ja vievät huomiosi kivun takia. Muista kuitenkin aina konsultoida terveydenhuollon ammattilaista ennen päätöksentekoa.

  Johtopäätös:

  Supistukset ovat olennainen osa synnytystä, mutta niiden aloittaminen ja tunnistaminen voi olla haastavaa. On tärkeää tunnistaa, miten supistukset normaalisti toimivat, jotta tunnistat eron, kun synnytys on alkamassa. Kun supistukset ovat tarpeeksi voimakkaita ja säännöllisiä, on aika lähteä synnytyssairaalaan. Jokainen synnytys on yksilöllinen, joten muista aina konsultoida terveydenhuollon ammattilaisia, kun olet epävarma siitä, milloin synnytyksesi todella alkaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.