Miten Sulkea Pankkikortti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #6021

  +

  Miten sulkea pankkikortti?

  On monia syitä, miksi sinun pitäisi sulkea pankkikorttisi. Saatat esimerkiksi menettää korttisi tai huomata epäilyttäviä tapahtumia korttiesi käytössä. Seuraavaksi käymme läpi, miten voit sulkea pankkikorttisi nopeasti ja helposti.

  Mitä tehdä, jos korttisi on hävinnyt tai varastettu?

  Jos huomaat, että pankkikorttisi on hävinnyt tai varastettu, on tärkeää toimia nopeasti. Ensimmäinen askel on ilmoittaa asiasta pankillesi. Pankki sulkee korttisi välittömästi, joten kukaan muu ei voi käyttää sitä.

  Ilmoita pankillesi korttisi numero ja viimeisin käyttöpäivä ja paikka, jotta se voi tarkistaa korttisi mahdolliset väärinkäytökset ja estää niitä. Sinun on myös ilmoitettava asiasta poliisille, joka kirjaa menettämisen tai varkauden.

  Kuinka sulkea korttisi pankin verkkopalvelussa tai sovelluksessa?

  Jos tiedät korttisi PIN-koodin, voit sulkea korttisi pankin verkkopalvelussa tai sovelluksessa. Kirjaudu sisään verkkopankkiisi, valitse korttisi ja klikkaa ”sulje kortti” -painiketta. Varmista, että korttisi on suljettu kirjautumalla ulos ja yrittämällä käyttää korttiasi, jolloin näet, että se on blokattu.

  Miten sulkea korttisi soittamalla pankin asiakaspalveluun?

  Jos sinulla ei ole pankin verkkopalvelua tai sovellusta ja haluat sulkea korttisi, voit soittaa pankin asiakaspalveluun. Sovi, mikä on paras tapa saada korttisi suljettua ja ilmoita kortin numero ja muut tarvittavat tiedot.

  Pankki voi myös tarkistaa korttiesi käytön ja ilmoittaa mahdollisista väärinkäytöksistä, jotta voit tehdä tarvittavat varotoimenpiteet.

  Milloin korttisi tulee uusia?

  Pankkikorttisi käyttöpäivä tulee lopulta ja pankki lähettää sinulle uuden kortin ennen vanhan kortin erääntymistä. Jos olet saanut uuden kortin ennen vanhan korttisi erääntymistä, sinun tulee aktivoida se ennen kuin vanha kortti suljetaan.

  Jos haluat välttää uuden kortin odottamista, voit pyytää pankilta uuden kortin etukäteen ja sulkea vanhan korttisi heti kun olet saanut uuden kortin. Varmista, että ilmoitat pankille vanhan korttisi sulkemisesta ja jatkat uuden korttisi käyttöä normaalisti.

  Yhteenveto

  Pankkikortin sulkeminen on helppoa ja nopeaa, kunhan tiedät oikeat vaiheet. Jos korttisi on hävinnyt tai varastettu, ilmoita asiasta pankillesi ja poliisille niin pian kuin mahdollista. Kun suljet korttisi, pidä huoli, että saat uuden kortin ajoissa ja että ilmoitat pankille vanhan korttisi sulkemisesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.