Miten Sulattaa Jäätynyt Vesiputki

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #758

  +

  Miten sulattaa jäätynyt vesiputki

  Talvikausi Suomessa tuo mukanaan monia haasteita, erityisesti talon omistajille. Yksi yleinen ongelma on jäätynyt vesiputki, joka voi johtaa vesivahinkoihin ja käyttöveden puutteeseen. Onneksi on olemassa erilaisia tapoja sulattaa jäätynyt vesiputki, ja tässä artikkelissa käydään läpi muutamia yksinkertaisia menetelmiä.

  1. Asunto- tai taloyhtiön yleisventtiili

  Jos vesihuollon yleisventtiiliä ei ole suljettu, voit kokeilla avata sen ja sulkea osan hanoista sisällä ollessasi. Tällä tavoin paine saattaa auttaa jäätä sulamaan putkista.

  2. Kuumailmapuhallin tai hiustenkuivaaja

  Kuumailmapuhallinta tai hiustenkuivaajaa voi käyttää jäätynyttä putkea sulattaessa. Aloita kuitenkin laitteiden käyttö varovasti välttyäksesi putken rikkoutumiselta. Puhdista myös putkien ympäriltä vesi ja jää, jotta sulamisprosessi on tehokkaampi.

  3. Kuumavesipullo tai lämmin pyyhe

  Jos sinulla ei ole kuumailmapuhallinta tai hiustenkuivaajaa, voit käyttää kuumaa vettä. Täytä kuumavesipullo tai pyyhe kuumalla vedellä ja kääri putki sen ympärille. Jäätynyt putki sulaa hitaammin mutta vähitellen.

  4. Infrapunalämmitin tai lämmitin

  Infrapunalämmitin tai lämmitin voivat olla tehokkaita jäätynyttä putkea sulattaessa. Muista kuitenkin varmistaa, että sisätilat ovat hyvin tuuletetut.

  5. Jäänsulatusaine

  Jäänsulatusaineet ovat käteviä jäätynyttä putkea sulattaessa, mutta niiden käyttöön saattaa liittyä riskejä. Muista lukea käyttöohjeet ja noudata niitä tarkasti. Jos mahdollista, voit pyytää apua putkiremontti ammattilaisilta.

  Lopuksi, muutamia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä voi auttaa välttämään jäätynyttä putkea talvella. Muista eristää putket, joita sääolosuhteet saattavat vaikuttaa. Avaa hanoja säännöllisesti kylmällä säällä, jotta vesi pääsee liikkumaan putkissa.

  Kaiken kaikkiaan, jos vesiputkesi on jäässä, sinulla on useita vaihtoehtoja sen sulattamisessa. Valitse menetelmä, joka sopii sinulle parhaiten. Jos et ole varma, miten toimia, voit aina pyytää apua putkiasentajalta tai muulta ammattia edustavalta henkilöltä.

  Kirjoittanut: Suvi Klemola

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.