Miten Sukellusvene Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5894

  +

  Miten Sukellusvene Toimii

  Sukellusvene on erityyppinen vesialus, joka pystyy liikkumaan ja toimimaan veden alla. Sukellusveneillä on monia käyttötarkoituksia, kuten sotilaalliset tehtävät, tiedustelutehtävät, merentutkimus ja öljynporaustehtävät. Tässä artikkelissa tarkastellaan, miten sukellusvene toimii.

  Sukellusveneessä on useita tärkeitä järjestelmiä, jotka mahdollistavat sen liikkumisen ja toiminnan veden alla. Nämä järjestelmät ovat ilmanvaihtojärjestelmä, paineensäätöjärjestelmä, energiantuotantojärjestelmä ja liikkeen hallintajärjestelmä.

  Ilmanvaihtojärjestelmä on erittäin tärkeä sukellusveneen toiminnalle. Kun sukellusvene laskeutuu veden alle, sen moottorit eivät enää voi käyttää ilmaa polttoaineen polttamisen yhteydessä. Siksi sukellusveneen täytyy varastoida sisällään tarvittava määrä ilmaa, jotta sen miehistö voi hengittää. Ilmanvaihtojärjestelmä pitää huolen siitä, että sukellusveneen sisällä on riittävästi happea, jota miehistö tarvitsee hengittämiseen.

  Paineensäätöjärjestelmä mahdollistaa sukellusveneen syvyyden säätämisen. Kun sukellusvene alkaa laskeutua veden alle, sen paine nousee. Paineensäätöjärjestelmä pitää huolen siitä, että sukellusveneen sisällä ei tapahdu painevaurioita, ja että paine pysyy vakiona. Tämä mahdollistaa sukellusveneen syvyyden säätämisen ylös ja alas sen mukaan, mitä tehtävää varten sukellusvene on lähtenyt.

  Energiantuotantojärjestelmä on tärkeä sukellusveneen toiminnan kannalta, sillä se varmistaa, että sukellusveneellä on riittävästi virtaa eri järjestelmien toimintaan. Sukellusveneen energiantuotantojärjestelmä voi olla dieselmoottoriin perustuva tai ydinsähköinen, kuten esimerkiksi venäläisillä sukellusveneillä.

  Liikkeen hallintajärjestelmä mahdollistaa sukellusveneen liikkumisen veden alla. Sukellusveneen liikkeen hallintajärjestelmään kuuluvat potkurit, joita voidaan säätää eri suuntiin. Sukellusveneen potkurit mahdollistavat sen, että se voi liikkua haluttuun suuntaan ja suorittaa esimerkiksi tarkkuusohjattuja tehtäviä.

  Sukellusveneellä on myös useita turvallisuusjärjestelmiä, jotka mahdollistavat sen, että sukellusveneessä olevat ihmiset selviytyvät mahdollisista hätätilanteista. Tällaisia järjestelmiä ovat muun muassa pelastusveneet ja erilaiset turvavarusteet.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että sukellusvene on monimutkainen vesialus, joka vaatii useita erilaisia järjestelmiä toimiakseen. Sukellusveneen toiminnalle tärkeitä ovat ilmanvaihtojärjestelmä, paineensäätöjärjestelmä, energiantuotantojärjestelmä ja liikkeen hallintajärjestelmä. Turvallisuusjärjestelmät ovat erittäin tärkeitä sukellusveneen toiminnassa, sillä ne turvaavat sukellusveneen miehistön hengen hätätilanteissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.