Miten Steariinin Saa Pois Vaatteista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5349

  +

  Miten Steariinin saa pois vaatteista

  Steariini on yleinen ainesosa kynttilöissä ja muissa harrastuksissa käytettävissä vahoissa. Vaikka steariinin käyttö on yleistä, sen poistaminen vaatteista voi olla hankalaa. Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia tapoja, joilla steariinin voi poistaa vaatteista.

  1. Kuumailmapuhallin

  Kun steariini kovettuu kankaalle, se tulee ensin irrottaa varovasti. Sen jälkeen kuumailmapuhallin voi olla hyödyllinen. Kuumailmapuhallin sulattaa steariinin, ja sen jälkeen se voidaan pyyhkiä pois esimerkiksi talouspaperilla. Huomioi, että kuumailmapuhallin voi olla vaarallista, joten käytä sitä varovasti ja noudata valmistajan antamia ohjeita.

  2. Pakastus

  Toinen tapa irrottaa steariini on laittaa vaate hetkeksi pakastimeen. Kun steariini on kovettunut, sitä on helpompi poistaa vaatteesta esimerkiksi kynnellä raaputtaen. Tätä menetelmää kannattaa kokeilla erityisesti vaaleiden tai herkillä pinnoilla olevien vaatteiden kanssa.

  3. Rauta

  Jos kyseessä on paksu kangas, niin steariini voi olla helpoin poistaa raudalla. Sen avulla steariini sulaa ja se voidaan pyyhkiä pois esimerkiksi talouspaperilla. Muista käyttää raudan kanssa alhaisinta lämpötilaa, jotta kangas ei vahingoitu.

  4. Puhdistusaineet

  Markkinoilla on erilaisia puhdistusaineita, joilla voi poistaa steariinin vaatteista. Ennen puhdistusaineen käyttöä on kuitenkin tärkeää tarkistaa vaatteen hoito-ohjeet, jotta varmistuu ettei käyttö vahingoita kangasta. Puhdistusaineita voi löytää esimerkiksi rautakaupoista ja marketeista.

  5. Kokeile erottelutapaa

  Jos mikään edellisistä menetelmistä ei toimi, niin voit yrittää poistaa steariinin vaatteesta esimerkiksi esipesussa. Käytä tällöin korkeaa vedenkäyttöä, ja kokeile erilaisia erottelutapoja kuten liuottimia.

  Lopuksi

  Steariinin poistaminen vaatteista voi olla haastavaa, mutta kaikkiin ongelmiin löytyy ratkaisu. Jos kyseessä on arvokas vaate, niin kannattaa koittaa ensin hellävaraisempia menetelmiä kuten pakastus ja raudalla sulattaminen. Muista tarkistaa hoito-ohjeet ennen puhdistusaineiden käyttöä, sillä käyttämätön puhdistusaine voi myös vahingoittaa vaatetta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.