Miten Stalin Kuoli

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #5830

  +

  Miten Stalin Kuoli?

  Stalin oli Venäjän kommunistisen puolueen johtaja ja Neuvostoliiton diktatuurin rakentaja. Hän kuoli 5. maaliskuuta 1953. Stalinin kuolema on aina ollut yksi suurimmista mysteereistä Neuvostoliiton historian ympärillä. Vaikka Stalin oli jo vanha ja huonosti voiva, monet silloiset aikalaiset epäilivät että hänet tapettiin. Mutta mikä oli todellinen syy Stalinin kuolemaan?

  Stalinin kuolinpäivänä Neuvostoliiton pääkaupungissa Moskovassa sekä muissa kaupungeissa oli järjestetty suuret surujuhlat. Stalin oli kuitenkin syrjäyttänyt tai murhauttanut monia muita johtajia ja useimmat heistä eivät oikeasti surleet hänen kuolemaansa. Sen sijaan he pelkäsivät omaa kohtaloaan.

  Stalin oli ollut vallassa yli 30 vuotta ja oli jo vanhuudenheikossa kunnossa viimeisinä aikoinaan. Hän liikkui rullatuolissa ja hänen puhettaan oli vaikea ymmärtää. Häneltä oli poistettu vatsasta suuri määrä nestettä ja hänellä oli sydänongelmia.

  Stalinin kuolinsyyksi nimettiin aivoverenvuoto. Stalin tapettiin vai ei, on silti epävarmaa koska tämä oli Neuvostoaika, jolloin kaikki tieto oli valvottua ja sensuroitua. Jotkut uskovat että Stalin kuoli luonnollisesti, kun taas toiset väittävät että kyse oli salamurhasta.

  Neuvostoliiton muiden johtajien, kuten Georgi Malenkovin, Nikolai Bulganinin ja Lavrenti Berian, pelättiin Stalinin kuoleman jälkeen kuuluivat sinäkin ryhmään, jota Stalin epäili. Khruš?t?ovia pidettiin vaarattomampana, ja hän valittiinkin pian Stalinin jälkeen hänen seuraajakseen.

  Joka tapauksessa Stalinin kuolema merkitsi suurta muutosta Neuvostoliitossa. Stalinin seuraajat aloittivat uudistusten ajan, jolloin alettiin purkaa Stalinin diktatuuria, ja ihmisoikeuksia alettiin kunnioittaa entistä paremmin.

  Yhteenvetona voidaan todeta että Stalin kuoli aivoverenvuotoon. Vaikka hänen terveydentilansa oli heikko, Neuvostoliiton sensuurista johtuen, monet uskovat edelleen että hänet tapettiin. Stalinin kuolema oli tärkeä käännekohta Neuvostoliiton historiassa ja vaikutti sen tulevaan kehitykseen.

  Yhteenveto

  Stalinin kuolema 5. maaliskuuta 1953 oli tärkeä käännekohta Neuvostoliiton historiassa. Vaikka Stalinin terveydentila oli jo heikko, monet aikalaiset epäilivät että hän tapettiin. Stalinin kuolema merkitsi kuitenkin suuria muutoksia Neuvostoliitossa ja sen tulevaan kehitykseen. Stalinin seuraajat aloittivat uudistusten ajan, jolloin Stalinin diktatuuria purettiin ja ihmisoikeuksia kunnioitettiin entistä paremmin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.