Miten Soittaa Bassoa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5977

  +

  Miten Soittaa Bassoa

  Sinun ei tarvitse olla ammattimuusikko osata soittaa bassoa. Kyse on vain oikean tekniikan kehittämisestä ja paljon harjoittelusta. Tässä muutama vinkki bassonsoiton aloittamiseen.

  1. Valitse oikea basso

  Ennen kuin aloitat soiton, sinun tulee hankkia basso. Aloittelijoille suositellaan yleensä nelikielistä klassista bassoa, mutta voit valita myös viisikielisen tai sähköbasson. Ole tarkkana, että valitsemasi basso sopii sinulle ja on sopiva koko. Testaa useita eri malleja ennen ostopäätöksen tekemistä.

  2. Opi otelautatekniikat

  Basso on soitin, joka vaatii hyvää otelautatekniikkaa. Opi asettamaan sormesi oikein kielille ja siirtämään niitä nopeasti ja sujuvasti. Tekniikoiden oppimiseen on olemassa monia opetusvideoita ja -kirjoja. Voit myös hakea opetusta paikallisesta musiikkikoulusta tai yksityiseltä opettajalta.

  3. Harjoittele skaalat ja soinnut

  Bassonsoitto vaatii usein skaaloihin ja sointuihin perustuvaa harjoittelua. Harjoittele esimerkiksi d-molli- tai G-duuriskaalaa. Voit myös harjoitella sointuja, kuten C-duuria ja F-duuria. Aluksi keskity hitaaseen ja tarkkaan soittoon, ja lisää tempoja vähitellen.

  4. Kuuntele muiden soittajien tekniikoita ja tyyliä

  Kuuntele suosikkibassonsoittajiasi ja opiskele heidän tekniikoitaan ja tyyliään. Käytä heidän musiikkiaan inspiraationa omaan soittoosi ja etsi omaa tapaasi soittaa. Kokeile myös erilaisia rytmejä ja rumpukomppeja musiikkimaun mukaan.

  5. Soita muiden kanssa

  Soittaminen yhdessä muiden kanssa on paras tapa kehittää bassonsoittotaitojaan. Liity bändiin tai etsi soittajia, jotka ovat kiinnostuneita musiikin tekemisestä kanssasi. Aloita yksinkertaisilla kappaleilla ja lisää vaikeusastetta vähitellen.

  6. Ole kärsivällinen

  Bassonsoiton oppiminen vaatii paljon kärsivällisyyttä ja harjoittelua. Älä ole turhautunut, vaikka edistyminen saattaa aluksi tuntua hitaalta. Jatka harjoittelua ja usko omaan kykyysi. Aloittelijan tärkein ominaisuus on sitkeys.

  Yhteenveto

  Bassonsoiton aloittaminen ei vaadi ammattimuusikon taitoja, mutta edellyttää oikean tekniikan oppimista ja paljon harjoittelua. Valitse ensin oikea basso ja opi säätämään ja soittamaan sitä oikein. Harjoittele skaalat ja soinnut ja opettele muiden soittajien tekniikoita ja tyyliä. Soita muiden kanssa ja ole kärsivällinen. Kun keskityt oppimiseen ja harjoittelet säännöllisesti, pääset pian nauttimaan bassonsoiton tuomista iloista.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.