Miten Skannaus Tapahtuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3720

  +

  Miten skannaus tapahtuu?

  Kun puhutaan skannauksesta, tarkoitetaan yleensä paperikopioiden tai kuvien muuttamista digitaaliseen muotoon. Skannaus on hyödyllinen tapa tallentaa ja jakaa tärkeitä asiakirjoja ja kuvia, ja sen avulla voit säilyttää ne digitaalisessa muodossa.

  Skanneri on laite, joka tallentaa asiakirjoja ja kuvia digitaaliseen muotoon. Skanneri toimii samalla periaatteella kuin valokuvakamera: se tallentaa valon käyttäen CCD- tai CIS-anturia. Kun asiakirja tai kuva lasketaan skannerille, valotuslähde lähettää valon anturille, joka lähettää tiedot tietokoneelle. Tietokoneen ohjelmisto muuttaa sen sitten digitaaliseen muotoon, joka voidaan tallentaa tai jakaa.

  Skannauksessa on useita erilaisia skannauksen tarkkuuksia, joten voit valita sopivan tarkkuuden tarpeidesi mukaan. Jos haluat skannata vain tekstin, voit käyttää mustavalkoista tarkkuutta. Jos haluat tallentaa kuvan, voit käyttää korkeampaa tarkkuutta.

  Nykyään on myös monia erilaisia skannerityyppejä. Pöytäskannerit ovat yleensä suosituimpia, ja niitä käytetään yleisesti toimistoissa ja koteissa. Pöytäskannerit ovat edullisia ja helppokäyttöisiä. Ne ovat myös kooltaan sopivia useimmille asiakirjoille ja kuvamateriaalille.

  Toinen skannausvaihtoehto on käsiskanneri. Käsiskannerit ovat kannettavia skannereita, joita voidaan käyttää matkoilla. Käsiskannerit ovat edullisempia kuin pöytäskannerit, mutta niiden käyttö voi olla haastavampaa. Ne sopivat kuitenkin hyvin matkakäyttöön, kun haluat skannata asiakirjoja tai kuvia reissun päällä.

  Väriskannerit ovat hieman kalliimpia, mutta skannaavat erittäin korkealla tarkkuudella. Väriskannerit sopivat hyvin korkearesoluutioisille kuvamateriaaleille, kuten valokuville. Niitä käytetään yleisesti valokuvaajien, graafisten suunnittelijoiden ja muiden alan ammattilaisten toimesta.

  On myös monia skanneriohjelmistoja, joita voit käyttää skannaamiseen. Skanneriohjelmistoja ovat muun muassa Adobe Photoshop, Microsoft Paint ja VueScan. Voit valita ohjelman, joka parhaiten sopii tarpeisiisi.

  Lopuksi, kun olet suorittanut skannauksen, voit tallentaa tiedoston yhteen monista eri muodoista. Yleisimmät tallennusmuodot ovat PDF-, jpg-, png-, tiff- ja bmp-tiedostot. Voit myös muokata ja jakaa tiedostoja monilla eri ohjelmistoilla.

  Tämä oli lyhyt kuvaus siitä, miten skannaus tapahtuu. Skannaus on erittäin kätevä tapa tallentaa ja jakaa tärkeitä asiakirjoja ja kuvia digitaalisesti, ja se on erittäin helppoa ja nopeaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.