Miten Sivuhistoria Poistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4111

  +

  Miten Sivuhistoria Poistetaan?

  Internetin käyttö on nykypäivänä lähes jokaisen ihmisen arkipäivää. Tämä tarkoittaa, että jokaisella internetin käyttäjällä on myös oma sivuhistoriansa, jossa tallentuvat kaikki sivustot, joita on vieraillut. Vaikka sivuhistoria onkin merkityksellinen osa selainta, se voi myös olla hankala, sillä se voi paljastaa yksityisiä tietoja, joiden katsomista haluaisimme välttää. Onneksi sivuhistorian poistaminen on helppoa, ja siihen on useita tapoja.

  1. Poista sivuhistoria selaimen asetuksista

  Useimmissa selaimissa on mahdollista poistaa sivuhistoria suoraan selaimen asetuksista. Tämä tapahtuu yleensä yksinkertaisesti avautuvan valikon kautta, jolloin pääset sivuhistorian poistamiseen liittyvään valikkoon. Valikon nimi voi vaihdella selaimen mukaan, mutta yleensä se löytyy kohdasta Asetukset tai Työkalut.

  2. Poista yksittäisiä sivuja

  Jos haluat poistaa vain yksittäisiä sivuja sivuhistoriastasi, voit käyttää selaimen historianhallintaa. Tämä tapahtuu yleensä niin, että avaat sivuhistorian, valitset sivun, jota et halua enää tallentaa, ja poistat sen manuaalisesti.

  3. Yksityinen selaus

  Kaikissa selaimissa on mahdollisuus käyttää yksityistä selausta. Tämä tarkoittaa sitä, että sivuhistoriaa ei tallenneta lainkaan, jolloin selatessa ei tarvitse murehtia tallentuvista tiedoista. Yksityinen selaus löytyy yleensä selaimen valikosta, ja se toimii niin, että kun avaat uuden yksityisen selainikkunan, sivuhistoria ei tallennu.

  4. Käytä sivuhistorian hallintatyökaluja

  Jos sinulla on suurempia haasteita sivuhistorian poistamisessa, on olemassa myös erilaisia sivuhistorian hallintatyökaluja. Nämä voivat olla esimerkiksi ohjelmia, jotka skannaavat tietokoneesi sivuhistorian ja poistavat siltä kerralla kaiken tarpeettoman.

  5. Käytä yksityisyyttä suojaavia selainlisäosia

  Yksityisyyttä suojaavat selainlisäosat ovat myös tehokas tapa estää sivuhistoriaa tallentumasta. Nämä lisäosat toimivat niin, että käytettäessä niitä kaikki tiedot tallennetaan tietokoneesi piilopaikkaan, eikä sivuhistoriaan tallenneta mitään. Tämä tarkoittaa, että saat ylimääräistä yksityisyyttä ja turvaa internet-selailuun.

  Kaiken kaikkiaan sivuhistorian poistaminen on helppoa ja nopeaa. Riippuen omista tarpeista ja käyttötavoista, löytyy sopiva tapa jokaiselle. On tärkeää muistaa sivuhistorian poistaminen silloin kun tietoa ei halua tallentaa, sillä se voi olla suuri yksityisyyden riski jos tiedot päätyvät vääriin käsiin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.