Miten Sitoa Luistimet

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4843

  +

  Miten Sitoa Luistimet

  Luistelu on erittäin suosittu harrastus Suomessa, ja moni käy luistelemassa talvella luistinradalla tai ulkojäällä. Mutta miten sitoa luistimet oikein, jotta niissä on mukava ja turvallinen luistella? Tässä ohjeet luistinten sitomiseen.

  Varmista että luistimen koko on oikea

  Ennen kuin aloitat luistimen sitomisen, varmista että luistimen koko on oikea. Liian pienet luistimet voivat kiristää jalkaa ja aiheuttaa kipua ja ahdistusta, kun taas liian suuret luistimet voivat hankaloittaa luistelua ja nostaa loukkaantumisriskiä. Jotta varmistat, että luistimet ovat sopivat, sovita niitä jalkaasi ennen niiden ostamista.

  Asettaminen oikein

  Kun aloitat luistimen sitomisen, aloita asettamalla luistin paikoilleen. Aseta jalkasi luistimen sisälle niin, että kantapääsi on luistimen kantaosassa ja varpaasi ovat luistimen etuosassa. Tämän jälkeen sulje luistimessa olevat nauhat tai tarranauhat.

  Sitominen

  Kun olet asettanut luistimen paikoilleen, aloita luistinten sitominen. Aloita sitominen jalkapöydän vyötäröllä. Vedä nauhan yläosaa kireälle ja aloita kiristäminen alaosasta. Kiristä nauha kunnolla, mutta älä liioittele, sillä liian tiukka nauha voi rajoittaa jalan verenkiertoa ja aiheuttaa kipua.

  Kun kiristät nauhoja, varmista että ne ovat symmetrisesti jalkapöydän ympärille. Vääränlaiset nauhoitukset voivat aiheuttaa epätasapainoa ja kaatuilua.

  Kun olet kiristänyt nauhat, vedä ylimääräinen materiaali vetoketjun tai nauhojen läpi ja solmi ne tiukasti paikoilleen. Tämä estää niitä roikkumasta ja aiheuttamasta vaaratilanteita.

  Sammuta nauhat

  Kun olet solminut ylimääräisen materiaalin nauhojen tai vetoketjun läpi, lähetetty juuri suis ja tärkeintä on tarkistaa nauhojen kiristys. Varmista että nauhat ovat kireällä ja että luistin istuu tukevasti jalassa. Jos nauhat ovat liian löysät, kiristä ne uudelleen.

  Tarkasta ennen jokaista luistelukertaa

  Ennen jokaista luistelukertaa muista tarkistaa, että nauhat ovat kunnolla kiinni ja luistimet istuvat hyvin jalassa. Jos nauhat ovat kuluneet tai löysät, niitä kannattaa kiristää tai vaihtaa uusiin.

  Hyvin sidotut luistimet antavat tukea ja tekevät luistelemisesta turvallisempaa ja mukavampaa. Muista tarkistaa nauhojen ja kokonaisen luistimen kunto säännöllisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.