Miten Sisustaa Pitkä Ja Kapea Olohuone

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2278

  +

  Miten Sisustaa Pitkä Ja Kapea Olohuone

  Sisustettaessa pitkää ja kapeaa olohuonetta on usein haastavaa löytää sopiva tasapaino tilan toimivuuden ja visuaalisen ilmeen välillä. Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä, joiden avulla voit sisustaa tilan viihtyisäksi ja käytännölliseksi.

  Sijoita huonekalut oikein

  Huonekalujen sijoittamisessa kannattaa pitäytyä yksinkertaisessa linjassa. Vältä liian montaa huonekalua, jotka vievät tilaa ja saavat huoneen näyttämään tukkoiselta. Aloita sijoittamalla sohva pitkän seinän viereen ja aseta sen eteen matto pehmentämään tilaa. Voit valita maton koon niin, että se ulottuu hieman sohvan etupuolelle ja reunat jättää tilaa seinän viereen. Tämä luo visuaalista jatkuvuutta huoneeseen. Pyöreät matot voivat olla hyvä valinta, sillä ne pehmentävät huoneen kulmia ja korostavat sohvaa.

  Kapeaan huoneeseen kannattaa valita kapea sohvapöytä, sillä se ei vie paljon tilaa ja jättää enemmän liikkumatilaa huoneeseen. Tarvittaessa voit valita seinälle kiinnitettävän hyllyn tilaratkaisuksi. Muut huonekalut, kuten nojatuolit, kannattaa sijoittaa vastakkaiselle seinälle sohvan kanssa samaa linjaa noudattaen.

  Valitse oikeanlainen valaistus

  Valaistuksen merkitystä ei pidä aliarvioida, sillä sen avulla saadaan aikaan kaunis tunnelmavalaistus ja korostetaan huoneen muotoa. Pitkän ja kapean huoneen kohdalla suosittuja vaihtoehtoja ovat useamman valaisimen yhdistelmä. Valitse esimerkiksi kattovalaisin, seinävalaisin tai pöytälamppuja. Kiinnitä huomiota myös valaisimien värilämpötilaan, sillä se vaikuttaa huoneen tunnelmaan. Lämminvalkoinen valaistus luo kodikkaan tunnelman, kun taas kylmä valkoinen valaistus luo modernin ja raikkaan vaikutelman.

  Luo värikkäitä akseleita

  Olohuoneen värien tulee olla rohkeita ja voimakkaita, jotta ne saavat huoneen vaikuttamaan mielenkiintoisemmalta. Pitkän ja kapean huoneen suunnittelussa on tärkeää määritellä huoneen painopisteet ja luoda värikkäitä akseleita saadakseen huoneen vaikuttamaan isommalta. Painopiste voi olla esimerkiksi sohvalla tai kauniilla taululla, joka tuo huoneeseen väriä ja dynaamisuutta.

  Olohuoneen värien tulisi olla yhtenäisiä ja harmonisia, ja varmista, että varjostuskankaat toimivat hyvin yhdessä. Jos tilassa on paljon ikkunoita tai ovia, käytä samaa verhokangasta väriratkaisujen säilyttämiseksi yhtenäisinä. Käytä myös tekstiilejä ja malleja muiden värien tuomiseksi huoneeseen.

  Tee viihtyisä ilmapiiri

  Tehokas ilmapiiri loistavassa olohuoneessa on mukava, viihtyisä ja kutsuva. Lisää tunne hyvinvoinnista viihtyisässä tilassa valitsemalla tyylikkäitä valaistus- ja varjostusvaihtoehtoja, jotka ovat lämpimän värisiä. Yhdistä erilaisia valaistuslähteitä – katosta, seinästä, pöytälamppuista ja lattiavalaisimista – luodaksesi monipuolisen valaistusjärjestelmän.

  Sijoita huonekaluja lähellä toisiaan. Tämä ei vain luo kodikasta ilmapiiriä, vaan myös vähentää tilan tunnetta. Paranna kodikkuutta mukavien, pehmeiden huonekalujen, kuten lepotuolien, vesipenkkeihin ja suuriin pehmeisiin tyynyihin. Sijoita esimerkiksi lattiamattoja, jotka tuovat tunteen, että tilaan on rakennettu erilaisia tilavuuksia.

  Yhteenveto

  Pitkän ja kapean olohuoneen sisustaminen voi olla haastavaa, mutta yllä olevilla vinkeillä voit helposti luoda toimivan ja kauniin tilan. Sijoita huonekalut oikein, valitse oikeanlainen valaistus ja luo värikkäitä akseleita, niin saat tilasta kodikkaan ja viihtyisän.

  Tärkeintä on kuitenkin luoda ilmapiiri, jossa tunteet ovat kotoisia ja mukavia. Muista valita huonekaluja, jotka ovat korkealaatuisia ja tarjoavat paljon mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Kun teet tämän, niin sinulla on todella hyvä mahdollisuus nauttia suuresta ja kauniista olohuoneesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.