Miten Selvitä Keskenmenosta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #4180

  +

  Miten selvitä keskenmenosta?

  Mitä on keskenmeno?

  Keskenmeno tarkoittaa raskauden keskeytymistä ennen 22. raskausviikkoa. Se voi johtua monesta eri syystä, kuten kromosomipoikkeavuuksista, istukan ongelmista tai äidin terveysongelmista. Keskenmeno on yleinen ja koskettaa joka viidettä raskautta. Se voi olla rankka kokemus ja herättää monia tunteita.

  Tunteiden ja surun käsitteleminen

  Keskenmeno voi aiheuttaa voimakkaita tunteita, kuten surua, vihaa, pettymystä, hämmennystä ja syyllisyyttä. On tärkeää käsitellä näitä tunteita avoimesti ja puhua niistä läheisten kanssa tai hakea apua ammattilaisilta, esimerkiksi terapeutilta tai neuvolasta. On normaalia tuntea surua ja ei ole välttämätöntä yrittää tukahduttaa näitä tunteita.

  Varmistus ja hoito

  Kun keskenmenosta epäillään, on tärkeää hakeutua lääkärin vastaanotolle. Lääkäri voi tehdä ultranäänitutkimuksen, jossa katsotaan sikiön tilanne. Verikokeita voidaan käyttää istukkahormonipitoisuuden mittaamiseen ja seurantaan.

  Jos keskenmeno on varmistunut, lääkäri voi suositella kohdun tyhjennystä eli kaavintaa. Tämä tapahtuu yleensä paikallispuudutuksessa ja se poistaa kohdusta kaikki raskauden jäänteet. Toimenpiteen avulla myös varmistetaan, että kohdusta ei jää mitään, jolloin se voi aiheuttaa infektioita.

  Levon tarve

  Lääkäri voi suositella lepoa keskenmenon jälkeen, varsinkin jos kivut ovat voimakkaita. Noin kahden viikon aikana kohtu palautuu normaaliksi ja mahdolliset kivut lievittyvät.

  Vanhemmat selviytymisestä yhdessä

  Jos kumppanillasi on myös vaikeuksia käsitellä keskenmenoa, on tärkeää olla läsnä ja antaa tukea yhteisten tunteiden käsittelemisessä. Keskenmeno voi olla yhteinen suru ja yhteisen tunteiden jakaminen voi auttaa molempia selviytymään.

  Raskauden suunnittelu uudelleen

  Kun olet käsitellyt tunteitasi ja kivusi ovat lieventyneet, voit aloittaa ajatuksen uudesta raskaudesta. On yleistä tuntea pelkoa siitä, että uusi raskaus voisi johtaa keskenmenoon. On tärkeää keskustella lääkärin kanssa mahdollisuudesta uuteen raskauteen ja kuinka vähentää riskiä keskenmenoon. Lääkäri voi suositella ravintolisien käyttöä sekä yleisiä elintapamuutoksia kuten tupakoinnin lopettamista, terveellisempää ruokavaliota ja enemmän lepoa.

  Yhteenveto

  Keskenmeno voi olla raskas ja tunteikas kokemus, mutta on tärkeää käsitellä tunteita avoimesti ja puhua niistä läheisten kanssa tai hakea apua ammattilaisilta. Lääkärin vastaanottoon kannattaa hakeutua, jos keskenmenosta epäillään. Lääkärin kanssa keskusteleminen voi myös auttaa uudelleen raskauden suunnittelussa ja riskien vähentämisessä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.