Miten Selvitä Erosta Jättäjänä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1359

  +
  Miten Selvitä Erosta Jättäjänä

  Eron läpikäyminen on aina vaikeaa, ja se onkin yksi elämän rankimmista kokemuksista. Mutta miten selvitä erosta, kun olet itse ollut eroa haluamassa ja lopulta jättäjän roolissa? Tässä artikkelissa kerromme, miten selvitä erosta jättäjänä.

  1. Puhu tunteistasi

  Eroa edeltää usein pidempi ajanjakso, jolloin parisuhteessa alkaa olla vaikeaa. Tämä johtuu usein siitä, että kumppanit ovat eri tavalla sitoutuneita ja haluavat erilaisia asioita. Jos olet ollut eroa harkitsemassa pitkään, on todennäköistä, että olet käsitellyt tunteitasi jo pitkään.

  Eron jälkeen on kuitenkin tärkeää käydä läpi kaikki tunteet yhdessä kumppanisi kanssa. Muista kertoa, miksi päädyit eroon ja mitä tunteita olet tuntenut. Puhumalla tunteistasi voit myös auttaa kumppaniasi ymmärtämään tilannetta paremmin.

  2. Anna itsellesi aikaa

  Eron jälkeen on tärkeää antaa itselleen aikaa käsitellä tunteita. Muista, että jokaisella ihmisellä on oma tapansa käsitellä eroa ja että se voi viedä aikaa. Älä yritä pakottaa itsesi liian nopeasti eteenpäin, vaan anna itsellesi aikaa surra menetettyä suhdetta.

  3. Pidä kiinni rutiineista

  Vaikka ero onkin suuri muutos elämässäsi, on tärkeää ylläpitää rutiineja. Pidä kiinni arkisista asioista, kuten töistä ja harrastuksista, sillä ne antavat elämälle järjestystä. Rutiinien ylläpitäminen auttaa myös välttämään jäädä yksin ajatustesi kanssa.

  4. Pyydä apua tarvittaessa

  Jos huomaat, että et pysty selviytymään erosta yksin, on tärkeää pyytää apua. Voit hakea apua terapeutilta tai kääntyä esimerkiksi ystävien puoleen.

  5. Älä sorru itsesääliin

  On tavallista, että eron jälkeen tunnet olon surkeaksi ja yksinäiseksi. Muista kuitenkin, että et ole ainoa, joka on kokenut tällaisen tunteen. Älä sorru itsesääliin, vaan yritä keskittyä siihen, mitä elämälläsi on vielä annettavana.

  6. Pitäydy päätöksessäsi

  Eron jälkeen on tavallista, että toinen osapuoli yrittää saada toisen takaisin. On tärkeää pitää kiinni omasta päätöksestäsi, kun olet päättänyt erosta. Älä anna toisen henkilön tunteiden sekoittaa omaasi.

  7. Ole armollinen itsellesi

  Eron jälkeen on tärkeää olla armollinen itselleen. Muista, että jokainen ihminen tekee virheitä ja että se kuuluu elämään. Älä rankaise itseäsi siitä, että olet jättänyt toisen, vaan yritä keskittyä tulevaan.

  Yhteenveto

  Eron jättäjänä selviäminen vaatii paljon työtä ja kärsivällisyyttä. Muista kuitenkin, että voit selviytyä erosta onnistuneesti, kunhan annat itsellesi tarpeeksi aikaa ja pyydät tarvittaessa apua. Ole armollinen itsellesi ja muista, että elämällä on vielä paljon annettavaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.