Miten Selvitä Ero

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4520

  +

  Miten selvitä erosta Suomessa asuville ihmisille

  Ero voi olla hyvin raskas ja stressaava kokemus, joka vaikuttaa moniin elämänalueisiin, kuten mieleen, tunteisiin, talouteen ja yhteiskunnallisiin suhteisiin. Suomessa eron kohdatessa on kuitenkin olemassa monia tahoja ja järjestöjä, jotka voivat tarjota apua ja tukea eron käsittelyyn.

  Pysy yhteydessä ystäviin ja perheeseen

  Erityisesti eron hetkellä ystävistä ja perheestä on paljon hyötyä. He voivat tarjota emotionaalista tukea ja auttaa käsittelemään tunteita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä heihin ja pyytää apua, sillä puhuminen helpottaa usein.

  Ota yhteyttä erilaisiin auttaviin tahoihin

  Avun pyytäminen voi olla vaikeaa, mutta Suomessa on erilaisia järjestöjä ja auttavia tahoja, jotka tarjoavat apua eron käsittelyssä. Esimerkiksi Väestöliitto tarjoaa erilaisia palveluita, kuten eroneuvoa ja parisuhdekeskusteluja, jotka voivat auttaa eron käsittelyssä.

  Ajattele omaa hyvinvointiasi

  Erityisesti eron hetkellä on tärkeää ajatella omaa hyvinvointiaan. Huolehdi riittävästä unesta, syö terveellisesti ja käy ulkona liikkumassa. Myös erilaiset rentoutumistekniikat, kuten jooga ja meditaatio, ovat hyvä keino pitää huolta omasta hyvinvoinnista.

  Puhu ammattilaisen kanssa

  Mikäli eron käsittely on erittäin raskasta, voi olla hyödyllistä puhua ammattilaisen kanssa. Esimerkiksi psykologit voivat auttaa käsittelemään vaikeita tunteita ja löytämään keinoja selvitä erosta. Suomessa on myös erilaisia terapiapalveluita, joita voi hyödyntää.

  Hyödynnä erilaisia tukipalveluita

  Erilaiset tukipalvelut, kuten kriisipuhelimet, ovat erinomainen tapa saada apua eron käsittelyssä. Suomessa on useita erilaisia kriisipuhelimia, jotka toimivat ympäri vuorokauden ja tarjoavat apua vaikeassa tilanteessa.

  Älä häpeä pyytää apua

  On tärkeä muistaa, että eron käsittely on prosessi, joka voi olla hyvin raskas. Älä häpeä pyytää apua, sillä se on hyvin ymmärrettävää eron keskellä. Muista, että et ole yksin ja että apua on saatavilla.

  Ero on raskas ja haastava kokemus, mutta Suomessa on paljon erilaisia tahoja ja järjestöjä, jotka voivat auttaa eron käsittelyssä. Pysy yhteydessä ystäviin ja perheeseen, hyödynnä erilaisia auttavia tahoja ja palveluita, ajattele omaa hyvinvointiasi ja muista, että apua on saatavilla.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.