Miten Selvitä Äidin Kuolemasta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #5447

  +
  Miten Selvitä Äidin Kuolemasta – Vinkit Suomessa Asuville Ihmisille

  Äidin menettäminen on yksi elämän vaikeimmista asioista. Se voi tuntua ylivoimaiselta ja jättää suuren aukon elämään. Suomessa asuvat ihmiset voivat kuitenkin saada apua selvitäkseen tästä valtavasta menetyksestä. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin vinkkejä siitä, miten selvitä äidin kuolemasta Suomessa.

  1. Ole armollinen itsellesi

  Ensimmäinen askel selviytymiseen on olla armollinen itsellesi. Äidin menettäminen on hyvin rankkaa ja se vie aikaa toipua. Anna itsellesi lupa tuntea surua ja menetyksen tarjoamaa tuskaa. Älä pakota itseäsi ”näyttämään vahvalta”, sillä se vain pahentaa tilannetta.

  2. Pyydä apua

  Kun olet menettänyt äitisi, voit tuntea olevasi yksin. Älä kuitenkaan epäröi pyytää apua ystäviltä ja perheeltä. Suomessa on myös saatavilla ammattitaitoista apua, kuten terapiaa. Kannattaa harkita ammattilaisen käyttämistä, sillä heidän avullaan voit käsitellä tunteita ja löytää tapoja selvitä menetyksestä.

  3. Hae tietoa hautajaisjärjestelyistä

  Hautajaiset ovat yksi tärkeimmistä tavoista käsitellä äidin menetystä. Suomessa on monia tapoja järjestää hautajaiset, eli voit valita mitä haluat ja tarvitset. Paikalliset hautajaisjärjestäjät antavat tietoa ja neuvoja kaikista hautajaisasioista. Älä epäröi käyttää heidän palveluitaan.

  4. Ota aikaa itseksesi

  Äidin kuoleman jälkeen voi olla vaikeaa löytää hetkiä ajatuksille ja tunteiden käsittelylle. On tärkeää ottaa aikaa itselleen, jotta voit käsitellä tunteita ja ajatuksia. Anna itsesi olla yksin, jos niin tarvitset. Kävely ja meditointi ovat myös tehokkaita tapoja päästä eroon stressistä.

  5. Muista äitiäsi

  Vaikka äitisi on poistunut tästä elämästä, hän jätti sinut paljon hyviä muistoja. Muista äitiäsi ja kaikkia niitä hyviä asioita, joita hän on tehnyt elämässäsi. Käytä hänen jättämää voimaa saadaksesi voimaa ja rohkeutta tässä vaikeassa vaiheessa.

  6. Anna aikaa surra

  Hyvät häät ovat vaikeita voittaa. On tärkeää, että annat itsellesi luvan surra ja käsitellä tunteita. Älä yritä pakottaa itseäsi tuntemaan paremmin liian varhain. Prosessi vie aikaa ja jokainen saa kulkea sen omalla tavallaan.

  Yhteenveto

  Äidin menetys on hyvin henkilökohtainen asia. Suomessa on lukuisia tukien ja lähteitä, joita voi käyttää apuna selviytymisessä. Muista olla armollinen itsellesi, pyytää apua ja antaa aikaa surra. Muista äitiäsi ja nautti hänen lähdön jälkeen jättämistä hyvistä muistoista. Käytä aikaa oikealle surulle ja hakea ammattiapua tarvittaessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.