Miten Sekoitetaan Ruskea Vari

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3610

  +

  Miten Sekoitetaan Ruskea Vari?

  Ruskea on yksi perusväreistä ja sen sekoittaminen on monen taidetta harrastavan haasteena. Ruskea on useinkin lopputulos muiden värien sekoittamisen jälkeen, eikä sen sekoittaminen suoraan ole aivan yksinkertaista. Tämä artikkeli antaa vinkkejä ruskean värin sekoittamiseen ja siihen, miten saat haluamasi sävyn.

  Mikä Ruskea on?

  Ruskean pigmentin perustana ovat keltaisen ja punaisen sävyt. Siksi ruskean värin saamiseksi tarvitset aina näiden kahden värin yhdistelmän. Ruskea väri on siis sekoitus valon spektriin kuulumattomia värejä. Koska ruskeaa ei ole suoraan valon spektrissä, on se tunnettu epävärinä tai tummana sävynä.

  Miten Ruskeaa Väriä Sekoitetaan?

  Ruskean värin sekoittaminen riippuu käytettävistä lähtöväriyhdistelmistä. Ruskean sävyn saa sekoittamalla yhteen punaisen ja keltaisen väriä. Tätä perussääntöä noudattamalla voit yhdistellä huomaamatta erilaisia ruskean sävyjä. Kokeile rohkeasti eri yhdistelmiä ja huomaat saavasi aikaiseksi mielenkiintoisia ja yksilöllisiä sävyjä. Muista, että värin syvyys riippuu käytetyn punaisen ja keltaisen suhteesta.

  Saako Ruskeaa Väriä Sekoitettua Vain Punaisesta ja Keltaisesta?

  Ruskean sävyn saa perinteisesti punaisesta ja keltaisesta väristä, mutta ruskeaa on mahdollista sekoittaa myös muista väreistä. Voit esimerkiksi lisätä sinistä tai vihreää pigmenttiä punaisen ja keltaisen sekaan saadaksesi ruskean. Sininen ja vihreä heikentävät punaisen ja keltaisen voimakkuutta, joten on tärkeää muistaa annostella pigmentit oikein.

  Punaisen ja Keltaisen Oikea Suhtees on Tärkeä

  Ruskean värin syvyys riippuu punaisen ja keltaisen suhteesta. Tummemman ruskean saat lisäämällä enemmän punaista kuin keltaista pigmenttiä ja vaalean ruskean saamiseksi taas kannattaa lisätä enemmän keltaista kuin punaista pigmenttiä. Kokeile erilaisia suhteita saavuttaaksesi haluamasi sävyn.

  Lisää Valkoista Saadaksesi Vaaleampaa Ruskeaa

  Jos haluat saavuttaa vaaleamman ruskean sävyn, lisää valkoista pigmenttiä värin sekaan. Tämä tekee värikästä kevyemmän ja vähemmän voimakkaan. Muista, että punaisen ja keltaisen suhde vaikuttaa yhä lopputulokseen. Eli jos käytät punaista ja keltaista pigmenttiä suhteessa 1:1, voit lisätä valkoista saadaksesi eri vaaleusasteita.

  Lopuksi

  Ruskean värin sekoittaminen on yksinkertaista, mutta tärkeää on muistaa, että punaisen ja keltaisen suhde on avain ruskean sävyn luomiseen. Muista myös, että värin syvyyttä voi säätää käyttämällä enemmän punaista tai keltaista pigmenttiä. Kokeile eri yhdistelmiä, lisää valkoista pigmenttiä ja löydä oma yksilöllinen ruskea sävy.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.