Miten Seinäkello Vedetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #6242

  +

  Miten Seinäkello Vedetään?

  Seinäkellot ovat klassinen sisustuselementti monissa kodeissa ympäri Suomea. Vaikka seinäkellon käyttö on perinteinen tapa seurata ajan kulkua, monet ihmiset eivät tiedä, miten seinäkelloa tulisi vedellä. Tässä artikkelissa käymme läpi perusasiat siitä, miten seinäkello vedetään oikein.

  Ensimmäinen askel on löytää seinäkellon nupit. Niitä on yleensä kaksi: toinen on pienempi ja sillä vedetään kelloseppeleeseen, ja toinen on suurempi, jolla viisareita siirretään. Pidä kellosta kiinni varmasti, jotta et vahingossa pudota sitä.

  Kun olet löytänyt nupit, tutki, minkälaisia materiaaleja seinäkellon nupit ovat. Jos nupit ovat kullattua messinkiä, käytä hansikkaita, jotta et jätä rasvajälkiä nuppiin. Jos nuppi on hopeaa, voi käyttää esimerkiksi mikrokuituliinaa puhdistaakseen sen.

  Tarkista ennen veden lisäämistä, että kello käy ja että se näyttää oikeaa aikaa. Kun olet varmistanut nämä kaksi asiaa, voit aloittaa kellon vedon.

  Kun lisäät vettä, älä kaada sitä suoraan kelloseppeleeseen. Käytä sen sijaan suppiloa, jotta vesi ei roisku ympäriinsä eikä sotke kelloa tai sen ympäristöä. Vedä pienempää nuppia, joka yleensä löytyy kelloseppeleestä. Vedon aikana seppelen kello, joka on usein pronssista, heilahtaa eteenpäin. Vedä pienempää nuppia, kunnes tämä liike loppuu ja kuulet kellosta pienen äänen. Tämä tarkoittaa, että kello on vedetty täyteen.

  Jos seinäkello on pysähtynyt, se ei tarkoita välttämättä, että kelloa täytyy välttämättä vetää uudelleen ylös. Seinäkello voi pysähtyä muun muassa siksi, että kelloseppele on jumissa tai että viisarit ovat kulkeneet toisiaan vasten. Tässä tapauksessa kannattaa käsitellä kelloa varovasti ja tarkistaa, mikä ongelma voi olla.

  Juuri vedetyn seinäkellon viisaret saattavat käydä hitaammin kuin olisi tarkoituksenmukaista. Tämä johtuu siitä, että öljy, joka pitää kelloseppeleen liukkaana ja sileänä, on kuivunut. Tämä on merkki siitä, että kello kaipaa huoltoa. Älä yritä huoltaa kelloa itse, vaan ota yhteyttä kellokorjaajaan, joka voi tarkistaa kellon ja tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet.

  Seinäkellon vedon määrittely riippuu kellon tyylistä ja mallista. Jotkut kellot tulisi vetää päivittäin, kun taas toiset voivat kestää jopa kuukausia. Jos olet epävarma siitä, kuinka usein sinun pitäisi vetää seinäkelloa, tarkista kellon käyttöohjeet tai ota yhteyttä myyjään tai kellokorjaajaan.

  Seinäkellon vedon toistaminen on yksinkertainen mutta tärkeä askel pitää kellon käynti. Vedon säännöllinen toteuttaminen varmistaa sen, että kello pysyy tarkassa ajassa ja että se toimii oikein. Seinäkello voi olla useissa eri muodoissa ja ko’oissa, mutta niiden säännöllinen vedon pitäminen varmistaa sen, että ne kestävät läpi vuosien ja jopa vuosikymmenten.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että seinäkellon vedon käsittely on helppo toteuttaa oikealla tekniikalla. Käyttämällä tätä artikkelia ohjauksena, voit ylläpitää kellon tarkkaa aikaa ja estää monia ongelmia sen toiminnassa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.