Miten Savukaasuja Puhdistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3452

  +

  Miten savukaasuja puhdistetaan?

  Savukaasujen puhdistaminen on tärkeä osa teollisuuden ja energiantuotannon prosesseja. Pilaantuneiden savukaasujen vapauttaminen ympäristöön aiheuttaa vakavia terveysriskejä ja lisää ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Savukaasujen puhdistusmenetelmät perustuvat erilaisiin fysikaalisiin, kemiallisiin ja biologisiin prosesseihin. Tässä artikkelissa tarkastelemme muutamia yleisiä savukaasupuhdistusmenetelmiä.

  Hiukkaspäästöjen puhdistus

  Nesteiden ja kiinteiden hiukkasten poisto savukaasuista on yleinen puhdistusmenetelmä. Tätä prosessia kutsutaan myös suodatukseksi. Kiinteät hiukkaset poistetaan tyypillisesti suodatinmateriaalien, kuten kankaiden, suodatinpapereiden ja elektrostaattisen keräyksen avulla. Kaasun ja nesteen päästöjen hallintaan käytetään yleensä haihduttimia, absorbointia ja lauhduttimia.

  NOx-päästöjen puhdistus

  NOx on yksi ilmarekisterin yleisimmistä saasteista. NOx eli typenoksidit muodostuvat, kun typpeä ja happea yhdistyvät polttamisen myötä. NOx-päästöt ovat yksi merkittävimmistä saasteista, jotka vapautuvat energiantuotannosta. NOx-päästöjen hallitsemiseksi käytetään erilaisia menetelmiä, kuten selektiivinen katalyyttinen reduktio (SCR) ja selektiivinen ei-katalyyttinen reduktio (SNCR). SCR:ssä typpioksidit redukoituvat heterogeenisellä katalyysillä, kun taas SNCR:ssä ne redukoituvat lämpökemiallisesti.

  Hiilidioksidin poisto

  Ilmakehän hiilidioksidipäästöjen rajoittaminen on noussut yhä tärkeämmäksi kestävän kehityksen tulevaisuudessa. Hiilidioksidin erottaminen savukaasuista on yksi keino vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Tämä prosessi voidaan toteuttaa hiilidioksidin kemiallisella absorbtiolla tai sen talteenottamisella kryogeenisillä aineilla.

  Yhteenveto

  Kuten edellä mainittiin, savukaasujen puhdistusmenetelmät perustuvat fysikaalisiin, kemiallisiin ja biologisiin prosesseihin. Tärkeimmät savukaasupuhdistusmenetelmät ovat hiukkaspäästöjen puhdistus, NOx-päästöjen puhdistus ja hiilidioksidin poisto. Nämä prosessit ovat ratkaisevia niiden vähäisten ympäristövaikutusten vuoksi, joita ne aiheuttavat. Savukaasupäästöjen puhdistusmenetelmien merkitys kasvaa entisestään tulevaisuudessa. Aiheeseen liittyvä tietoisuus kasvaa asiayhteydessä, jossa ilmastonmuutos on noussut polttavaksi aiheeksi yhteiskunnassa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.