Miten Säilytän Amarylliksen Mukulan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #1110

  +

  Miten säilytän amarylliksen mukulan Suomessa?

  Jos olet amarylliksen omistaja ja tarvitset ohjeita sen mukulan säilyttämiseen Suomen kylmässä ilmastossa, olet tullut oikeaan paikkaan. Amaryllikset ovat suosittuja kasveja sen kauniiden, suurten kukintojen takia, jotka loistavat kauneimmillaan talvella. Kukinnan jälkeen kukkavarret kuihtuvat alas, ja on aika aloittaa kasvin uusi kasvatuskausi varastoimalla mukula.

  Milloin amarylliksen mukulan tulee levätä?

  Amarylliksen mukula tulee levätä kukinnan jälkeen. Kukinnan jälkeen lehtien tulee täysin lakastua, jotta kasvi voisi varastoida ravintoa kehittyäkseen seuraavalle kasvatuskaudelle. Tämä tarkoittaa, että mukula täytyy ottaa maasta ja asettaa viileään, pimeään paikkaan.

  Kuinka varastoida amarylliksen mukula?

  Amarylliksen mukula tarvitsee viileän ja kuivan paikan talveksi. Paras tapa säilyttää mukula on asettaa se kuivaan, pimeään paikkaan esimerkiksi kellariin, vaatehuoneeseen tai autotalliin. Huoneenlämpötila ei saisi olla liian korkea, sillä liian korkea lämpötila voi stimuloida mukulan kasvua ennenaikaisesti. Lisäksi liian korkea kosteus voi johtaa mukulan homehtumiseen, joten varmista, että säilytyspaikka on kuiva.

  Kuinka tarkistaa mukulan kunto säilytyksen aikana?

  Amarylliksen mukulaa kannattaa tarkistaa ajoittain varastoinnin aikana. Käytä käsineitä poimiessasi mukulan esille tarkastelua varten. Ota huomioon, että mukulan ulkopuoli voi kuivua, mutta sisältö voi olla silti terve. Tarkista mukulan sisäpuoli nähdäksesi mahdolliset merkit ongelmista, kuten pehmeneminen, homehtuminen tai laho. Jos havaitset ongelmia, leikkaa vaurioon alue pois.

  Milloin mukula tulee siirtää uudelleen kasvatusruukkuun?

  Amarylliksen mukula tulee siirtää takaisin kasvatusruukkuun keväällä. Uusi kasvatuskausi alkaa, kun kasvi alkaa tuottamaan lehtiä. Lehtiä tulee hoitaa kastelemalla ne säännöllisesti ja tarjoamalla kasville riittävästi valoa. Älä aloita lannoittamista liian aikaisin, sillä mukulassa on yleensä riittävästi ravinteita alkuvaiheessa kasvua varten.

  Johtopäätös

  Amarylliksen mukulan säilyttäminen viileässä ja kuivassa paikassa talven ajaksi on tärkeää sen uuden kasvukauden kannalta. Seuraamalla yllä mainittuja ohjeita voit olla varma, että amarylliksesi säilyy terveenä ja kukoistaa uudelleen seuraavalla kasvatuskaudella. Muista tarkistaa mukulan kunto ajoittain säilytyksen aikana, jotta voit havaita mahdolliset ongelmat ajoissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.