Miten Säätää Tuorevoitelu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #6715

  +

  Miten säätää tuorevoitelu

  Tuorevoitelujärjestelmä on tärkeä osa auton moottoria. Se varmistaa moottorin voitelun ja estää kitkasta ja kulumisesta johtuvia vaurioita. Tuorevoitelujärjestelmä perustuu öljyn syöttöön moottorin sisään käyttäen pumppua. Tässä artikkelissa kerromme miten voit säätää tuorevoitelua, jotta voit varmistaa hyvän kunnossapidon autollesi.

  Milloin säätää tuorevoitelua

  Tuorevoitelujärjestelmä säädetään yleensä moottorin vaihtaessa öljyn. Kuitenkin, jos huomaat että autosi käy epätasaisesti tai että moottorin käyntiääni on muuttunut, on hyvä säätää tuorevoitelua. Tämä voi olla tarpeen myös vanhemmille autoille ja niille autoille, joilla on ajettu paljon.

  Miten säätää tuorevoitelua

  Tuorevoitelun säätö on helppoa ja sen voi tehdä kotona. Suosittelemme kuitenkin, että pyydät ammattilaisen tekemään tämän, jos et ole siihen täysin varma.

  Ensin sinun on löydettävä moottorin öljyn säätöruuvi. Sen paikka riippuu autosi mallista ja vuosimallista. Se voi olla esimerkiksi öljytikun alla tai öljytikun vieressä.

  Kun olet löytänyt säätöruuvin, aloita auton käynnistämisellä ja anna sen lämmetä. Tämä on tärkeää, jotta voit varmistaa öljyn olevan tasaisesti moottorin sisällä.

  Kun auto on lämmennyt, sammuta moottori. Aseta säätöruuvimeisseli säätöruuvin päälle ja kierrä säätöruuvia niin monta kierrosta kuin tarvitset. Tämä vaihtelee auton mallin ja vuosimallin mukaan, joten varmista ohjekirjasta tai internetistä, miten monta kierrosta sinun tulee kierrää.

  Kun olet kierrättänyt säätöruuvia oikean määrän kierroksia, käynnistä moottori uudelleen. Tarkista, että auton käynti on pehmeää ja hiljaista. Jos moottori käy edelleen epätasaisesti tai ääni on muuttunut, voit säätää säätöruuvia lisää.

  Muita huomioitavia asioita

  Tämä säätö on suositeltavaa tehdä useammin uudelle autolle tai ensimmäistä kertaa vanhemmalle autolle. Tuorevoitelun säätö kannattaa tehdä myös aina silloin, kun vaihdat öljyä autosi moottorissa.

  On myös tärkeää käyttää moottorinvalmistajan suosittelemaa öljyä ja tarkkailla öljyn määrää säännöllisesti.

  Öljynvaihto ja tuorevoitelun säätö varmistavat auton moottorin hyvän kunnossapidon ja pitkäikäisyyden. Muista kuitenkin, että jos et ole täysin varma mitä olet tekemässä, pyydä ammattilaisen apua.

  Yhteenvetona, tuorevoitelu on tärkeä osa moottorin kunnossapitoa. Sen säätö on helppoa ja sen voi tehdä kotona, mutta muista käyttää autonvalmistajan suosittelemaa öljyä ja tarkkailla öljyn määrää säännöllisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.