Miten Säästää Omakotitalossa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4332

  +

  Miten säästää omakotitalossa?

  Omakotitalon ylläpitokustannukset voivat olla merkittävä osa kotitalouden menoista. Kuitenkin pienillä muutoksilla voi säästää sekä rahaa että ympäristöä. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, miten säästää omakotitalossa.

  1. Energiatehokkaat laitteet ja valaistus

  Ensimmäinen askel kohti energiatehokasta omakotitaloa on hankkia energiatehokkaat kodinkoneet, kuten jääkaappi, pakastin ja pesukone. Energiamerkinnät auttavat valitsemaan laitteita, jotka kuluttavat vähemmän energiaa. Sähköä säästyy myös jos käytössä on led-valot. Lisäksi on hyvä muistaa sammuttaa laitteet ja valot, kun niitä ei tarvitse käyttää.

  2. Rakennuksen ilmanvuoto

  Rakennuksen ilmanvaihto vaikuttaa suoraan energiankulutukseen. Ilmanvuodon minimointi lämmöneristykseen kautta on yksi hyvä keino vähentää lämmityskustannuksia. Tärkeää on myös muistaa rakennuksen tuuletuksen huoltaminen. Rakennuksen tiivistäminen vähentää vedon tuntua ja asumismukavuutta.

  3. Uusiutuva energia

  Uusiutuvan energian käyttö on tulevaisuuden trendi. Esimerkiksi aurinkopaneelit ovat nykyään varsin tehokkaita. Niiden asennus on yhä yleisempää Suomessa, ja se onkin erinomainen tapa säästää sekä energiaa että rahaa. On tärkeää tutustua tarkasti eri aurinkopaneelien malleihin ja edullisimpiin tarjouksiin.

  4. Vedenkäyttö

  Vedenkulutus on tärkeä osa kotitalouden ylläpitokustannuksia. Yksi yksinkertainen keino säästää vettä ja rahaa on käyttää säästäviä hanoja ja suihkupäitä sekä korjata kerralla vuotavat hanojen venttiilit. Myös hanojen ja suihkujen sulkuventtiilit ovat hyvä tapa säästää vettä.

  5. Sähkösopimukset

  Loppuun muistutetaan vielä sähkösopimusten tarkastamisesta. Sähkösopimuksen kilpailutus voi johtaa merkittäviin säästöihin. Kannattaa tehdä selvitystä tarjolla olevista sähköhintavaihtoehdoista ja valita itselle sopivin vaihtoehto.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että omakotitalon ylläpitokustannuksia voi pienillä muutoksilla vähentää merkittävästi. Energiatehokkaat laitteet, ilmanvaihdon huolto, uusiutuva energia, vedensäästö ja kilpailutettu sähkösopimus ovat hyviä tapoja säästää sekä rahaa että ympäristöä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.