Miten Saan Verokortin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #3069

  +

  Miten Saan Verokortin Suomessa

  Verokortti on tarpeellinen kaikille Suomessa asuville, jotka saavat tuloja työstä, opintorahaa tai mistä tahansa muusta lähteestä. Verokortti kertoo verottajalle ensimmäisen arvion tuloista ja veroprosentista, jolla työnantaja tai rahalaitos pidättää verot palkasta tai tulosta. Verokortin saamiseen tarvitaan muutama tärkeä tieto, mutta sen hankkiminen on helppoa ja vaivatonta.

  Verokortin Hakeminen

  Verokortin voi hakea sähköisesti tai paperilomakkeella verottajan nettisivuilta tai verotoimistosta. Sähköinen verokortti on nopeampi ja vaivattomampi vaihtoehto, sillä sen saa käyttöön muutamassa päivässä hakemuksen lähettämisestä. Paperilomake on vapaasti ladattavissa verottajan nettisivuilta tai saatavilla verotoimistoista.

  Verokortin hakemisessa tarvitaan seuraavat tiedot:

  • Henkilötunnus
  • Osoitetiedot
  • Veroprosentin arvio
  • Tulotiedot

  Tulotietoja verokorttiin lasketaan kaikki kuukausitulot, joita henkilö saa elokuusta alkaen. Eli jos henkilö aloittaa tienaamaan syyskuussa, lasketaan tulot verokorttia varten syyskuusta lähtien. Tulojen arvioiminen voi olla hankalaa, mikäli työtilanne vaihtelee tai tulolähteitä on useampia. Veroprosentin arvion saamiseksi verottaja tarvitsee kuitenkin mahdollisimman tarkan tulokuvauksen.

  Verokortin tilaaminen tai uusiminen on maksutonta. Verokortti on voimassa koko kalenterivuoden ajan, joten se täytyy hankkia vuosittain. Jos tulotiedot muuttuvat kalenterivuoden aikana, voi verokortin tilata uudelleen.

  Verokortin Muutokset

  Jos tulot tai veroprosentti vaihtuvat verokorttikauden aikana, on aika tilata uusi verokortti. Uutta verokorttia voi tilata verottajan nettisivuilta tai verotoimistosta.

  Muutokset veroprosentissa voi tapahtua esimerkiksi jos henkilö siirtyy uuteen työpaikkaan, johon liittyy suurempi tai pienempi palkka. Myös elämäntilanteen muutokset kuten avioero tai avoliiton aloittaminen voivat vaikuttaa veroprosenttiin.

  Jos tulotiedot nousevat verokorttikauden aikana yli lasketun arvion, tulee liikaa maksetut verot maksaa jälkikäteen. Henkilö voi aina tarkistaa veroprosenttinsa verottajan verkkopalvelusta tai ottamalla yhteyttä verotoimistoon.

  Yhteenveto

  Verokortin saaminen Suomessa on helppoa ja se on jokaiselle tärkeä dokumentti. Verokortti kertoo verottajalle tuloarvion ja veroprosentin, jonka työnantaja vähentää palkasta tai tulosta. Verokortin hakeminen voi tapahtua sähköisesti tai paperilomakkeella, ja sen tilaaminen on maksutonta. Verokortti on voimassa koko kalenterivuoden ajan, mutta se täytyy uusia vuosittain. Jos tulot tai elämäntilanne muuttuu verokorttikauden aikana, tulee tilata uusi verokortti. Veroprosentin tarkistaminen on helppoa verottajan verkkopalvelussa tai verotoimistosta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.