Miten Saada Vesi Pois Puhelimen Kaiuttimesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #6358

  +
  Miten Saada Vesi Pois Puhelimen Kaiuttimesta

  Puhelimen kaiuttimet ovat tärkeä osa jokapäiväistä käyttöä, mutta niiden käyttö voi muuttua haastavaksi, jos niihin pääsee vettä. Veden päätyessä puhelimen kaiuttimeen, äänenlaatu voi heikentyä tai kaiutin voi lakata toimimasta kokonaan. Onneksi on olemassa useita tapoja poistaa vesi puhelimen kaiuttimesta.

  1. Ravista

  Yksi nopeimmista tavoista poistaa vesi puhelimen kaiuttimesta on ravistaa puhelinta. Vaikka tämä menetelmä ei ole aina riittävä, se voi olla avuksi pienemmissä vedenmäärissä. Ravista puhelinta kevyesti alaspäin niin, että vesi putoaa pois kaiuttimesta.

  2. Kuivaa rätti

  Toinen tapa poistaa vesi puhelimen kaiuttimesta on kuivata se pois rätillä. Kastele puhdistusliina tai pyyhe pienellä määrällä vettä ja kuivaa kaiutin varovasti pyyhkien samanaikaisesti. Tämä metodi sopii erityisesti silloin, kun puhelin on vain vähän vettä eikä puhelinta tarvitse täysin avata.

  3. Puhalla kuivaksi

  Joskus vesi kaiuttimesta saattaa olla liian syvällä, jolloin kuivaaminen ei välttämättä auta, eikä ravistuskaan toimi. Tällöin voit yrittää puhaltaa kaiuttimen kuivaksi. Käytä pienen kokoista putkea (esim. pilli) ja aseta se varovasti kaiuttimen suulle. Puhalla silloin varovasti, jotta vesi pääsee poistumaan kaiuttimesta.

  4. Käytä imuteippiä

  Jos yllämainitut menetelmät eivät toimi, voit kokeilla käyttää imuteippiä. Käytä tavallista teippiä, aseta se kaiuttimen päälle niin että se peittää sen kokonaan. Paineile teippiä kevyesti ja irroita teippi varovasti samalla vedellen sitä kaiuttimen päältä pois. Teippi imee samanaikaisesti vettä pois kaiuttimesta.

  5. Puhdista ultraäänellä

  Jos edellämainitut menetelmät eivät tuo haluttua tulosta ja sinulla on puhdistuslaite, joka käyttää ultraääntä, voit käyttää sitä puhelimessasi. Käytä ultraäänipuhdistinta ja aseta puhelin alustalle, joka laitteen mukana tulee. Laita kevyesti vettä alustalle tai laitteen puhdistusainetta ja käynnistä sitten laite. Ultraäänellä puhdistus poistaa hellävaraisesti veden kaiuttimesta.

  Muutamia asioita, jotka kannattaa muistaa, kun poistat vettä puhelimen kaiuttimesta:

  – Älä käytä hiustenkuivaajaa tai muita lämmönmuodostajia puhelimen kaiuttimen kuivaamiseen.
  – Jos puhelimeesi on päässyt paljon vettä, älä yritä avata sitä itse, vaan vie se korjaamoon ammattilaisten käsiteltäväksi.
  – Jos edellämainitut menetelmät eivät toimi, ota yhteyttä puhelimesi valmistajaan tai korjaamoon.

  Yhteenveto

  Veden päätyessä puhelimen kaiuttimesta äänenlaatu voi heikentyä tai kaiutin voi lakata toimimasta kokonaan. Onneksi on olemassa useita tapoja poistaa vesi puhelimen kaiuttimesta. Ravistaminen, kuivaaminen, puhaltaminen, imuteippi ja ultraääni ovat tehokkaimmat tapoja puhdistaa puhelimen kaiuttimia. Ole kuitenkin varovainen käyttäessäsi näitä menetelmiä ja muista, että jos olet epävarma, vie puhelimesi korjaamoon ammattilaisten käsiteltäväksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.